FB'nin Shakhtar planı Afyon'da yapılacak

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Elemesi’nde Shakhtar Donetsk ile eşleşen Fenerbahçe'nin kritik maç öncesi takımı ve oyun kurgusunu, Afyon'daki turnuvada belirleyecek Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereria, Kanarya'nın 2 sezon sonra katılacağı Avrupa kupalarında hüsran yaşamaması için işi sıkı tutuyor. Şike sürecinin ardından UEFA'dan aldığı yasak nedeniyle 2 sezondur Avrupa kupalarından uzak kalan Fenerbahçe için yeni bir [&hellip]

FB’nin Shakhtar planı Afyon’da yapılacak

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Elemesi’nde Shakhtar Donetsk ile eşleşen Fenerbahçe’nin kritik maç öncesi takımı ve oyun kurgusunu, Afyon’daki turnuvada belirleyecek

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereria, Kanarya’nın 2 sezon sonra katılacağı Avrupa kupalarında hüsran yaşamaması için işi sıkı tutuyor. Şike sürecinin ardından UEFA’dan aldığı yasak nedeniyle 2 sezondur Avrupa kupalarından uzak kalan Fenerbahçe için yeni bir kritik dönem daha başladı. Süper Lig’i ezeli rakibi Galatasaray’ın ardından ikinci sırada bitiren ve ön eleme turu oynayarak Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı kazanacak olan Sarı-lacivertlilerde endişeli bir bekleyiş başladı. Yeni sezona büyük hedefler koyarak giren ve bu nedenle flaş transferler yapıp hem kadrosunu güçlendiren, hem de her alanda iddialı olduğunu gösteren Sarı Kanarya’ya, Devler Ligi Ön elemesinde Shakhtar Donetsk’in çıkması ister istemez camiayı düşündürüyor. İki sezon sonra yer alacağı Avrupa macerasının yolun başında bitmesini istemeyen sarı-lacivertlilere güçlü rakibin çıkması teknik heyet ve yönetimin de huzurlarını kaçırdı. Çünkü takımın başına Pereira’yı getirip dünya yıldızlarını da alan Kanarya, hazırlık maçlarında sergilediği performans nedeniyle henüz oturmamış görüntüsü veriyor.
FENERBAHÇE İÇİN
AFYON’UN ÖNEMİ BÜYÜK
Bugüne kadar oynadığı hazırlık maçlarının birini kaybedip diğerlerini kazanan (Fenerbahçe-Şanlıurfa: 1-0, Zob Ahan: 7-0, Sivasspor-Fenerbahçe: 2-3 ve Fenerbahçe-Dnipro: 0-1) Sarı-lacivertlilerde gözler 21 Temmuz’da başlayacak olan Afyon Yaz Futbol Festivali’ne çevrildi. Afyon’daki Festival’de kendileri için oldukça önem taşıyan Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk ile yapacağı hayati karşılaşma öncesinde Olympiakos ve Marsilya ile karşı karşıya gelecek. Bu nedenle her iki takım için de turun ortada ve şansların eşit olduğu bir eşleşmede yara almak istemeyen Kanarya’nın iskeleti ve oyun kurgusu bu turnuvada netleşecek. Teknik direktör Vitor Pereria takıma sonradan katılan Robin Van Persie ve Nani gibi yüksek kaliteye ve Avrupa tecrübesine sahip oyuncularının form durumunu Afyon’da görecek ve oyun planını ona göre hazırlayacak. Özellikle İstanbul’daki ilk maç Fenerbahçe açısından anahtar niteliği taşıyacak. Savunmanın henüz tam kurgulanmamış olması Fenerbahçe için bir dezavantaj. Portekizli çalıştırıcı ayrıca kritik maça kadar olan son 10 günlük sürede takımının gerçek durumunu bu turnuvada görüp oyun kurgusunu belirleyecek.
LUCESCU DA TEDİRGİN
Fenerbahçe için hayati maç olan Şampiyonlar Ligi Ön Eleme karşılaşması aynı zamanda Sarı-lacivertliler kadar rakibi Shakhtar Donetsk için de büyük önem taşıyor. Çünkü Ukrayna’daki iç savaş ve kaos ortamı Shakhtar’ın stadı dahil, bütçesine kadar bütün organlarını vurdu. Şehri ve kulübü, olumsuz etkiledi. Lucescu, çok deneyimli ve bu tip eşleşmelerde yüksek taktiksel zekaya, stratejik derinliğe sahip bir teknik adam. Geçen hafta Süper Kupa’da Dinamo Kiev’i mağlup ederek takımının hazır olduğunu gösterdi. Ancak Türkiye’yi çok iyi tanıyan Rumen teknik adamı da renklerine bağladığı süper yıldızlar kadrosunu güçlendirmesi ve agresif bir yapıya sahip olan Vitor Pereira’nın da başta olması nedeniyle huzursuz ediyor. Çünkü Lucescu da diğer rakiplerle mukayese edince Young Boys, Rapid Wien, Panathinaikos gibi daha uygun ekipler varken, Fenerbahçe ile eşleşmek istemiyordu. Zaten kura çekimi sonrasında yaptığı açıklamalarla Türkiye’de Galatasaray ve Beşiktaş’ı şampiyon yapan tecrübeli çalıştırıcı tedirginliğini dile getirmişti.
LUCESCU AFYON’A GELEBİLİR
Ayrıca Fenerbahçe’nin Afyon’da yapacağı hazırlık maçlarını izlemek isteyen Lucescu, kurmayları ile birlikte Afyonkarahisar’a gelebileceği de gelen iddialar arasında yerini aldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme