• Haberler
  • Genel
  • Fatura ve kireç diyaloğu – Kocatepe Gazetesi

Fatura ve kireç diyaloğu – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nde Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile MHP’li Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Baykara arasında ilginç bir diyalog yaşandı Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nde, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile MHP’li Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Baykara, su faturaları ve su kalitesi hakkında görüş alışverişinde bulundu. İşte Çoban ile Baykara arasındaki diyalog:Baykara: 5 yıldır fatura zam gelmemesine [&hellip]

Fatura ve kireç diyaloğu

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nde Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile MHP’li Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Baykara arasında ilginç bir diyalog yaşandı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nde, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile MHP’li Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Baykara, su faturaları ve su kalitesi hakkında görüş alışverişinde bulundu. İşte Çoban ile Baykara arasındaki diyalog:
Baykara: 5 yıldır fatura zam gelmemesine rağmen fazla.
Çoban: 5 yıldır, tükettiğiniz su bedelini çıkartalım, onu hesaplayalım. 2009’dan bu yana hiç zam yapmadık. Ama artık tabii eskisi gibi vatandaş Çevre Vergisi’ni bize gelip ödemiyor. Onları biz su faturalarına yansıtıyoruz. Bundan dolayı su faturası kabarık gelebilir.
Baykara: Su faturalarının neredeyse elektrik faturalarına yaklaştığını vatandaş söylüyor.
Çoban: O diyen kişiye de izah edelim. 2009’da ne ödemiş, 30 metreküp suya, şimdi ne ödüyor? Göreceksiniz 20 metreküp suda hiçbir zam yok.
Baykara: Bir de kireçle ilgili bir şey söyleyeceğim. Daha önce akan kireç beyazdı, şimdi sarıya döndü.
Çoban: Değerli arkadaşlar, 2009 yılı 15 Nisanı’na kadar Sayın Bakanımız sağolsun, nur içinde yatsın, Allah uzun ömür versin, bir Akdeğirmen Barajı yaptı, isale hattını, arıtma tesisini yaptı. Bizden önceki dönemde her şeyi bitmiş, çok gariptir, enterasandır, tüm elemanları da alınmış. Sadece bu arkadaşlarımız gidip geliyordu mesaiye. Neden? Arıtma tesislerimiz faaliyete sokulup şehre su verilmemişti. Niye verilmemiş? Yeni sistem, patlarsa vatandaşın tepkisini nasıl izole ederiz? İyi de vatandaş su patlayınca tepki gösterecek ama, sen vatandaşa 6 ay boyunca arsenik oranı Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği orandan 3 katı fazla olan suyu içirmişsin. Buna göz yummuşsun. İçinde kireç oranı çok yüksek olan suydu bu. Hepimiz markete gittiğimiz zaman, kireç sökücü alıyorduk. Şimdi hiç almıyoruz.
Baykara: Biz alıyoruz Başkanım.
Çoban: Yok sende bir sıkıntı var o zaman. Ben hiç almıyorum.
Baykara: Demek ki Dumlupınar Mahallesi’nde sıkıntı var.
Çoban: Ben baktırayım. Ama var mı kireç sökücü alan? Suyumuzda kireç var mı arkadaşlar?
Meclis Üyeleri: Yok…
Baykara: Başkanım, koskoca Afyon’da benim eve mi kireç geliyor? Kireç sökücü almıyoruz diyenlerin çoğu yalan söylüyor.
Çoban: Ben almıyorum.
Baykara: Benim evdeki su bazen renkli akıyor, bazen de kireçli akıyor.
Çoban: Sağlık Bakanlığı sularımızı denetliyor. Çoğu parametre Ankara Hıfzısıhha’ya gidiyor. Allah’a şükür 4 buçuk yıldır hiçbir şekilde bakteri ya da sağlığa zararlı bir şey çıkmıyor. Ana suda hiçbir şey yok.
Baykara: Başkanım, abdestimle söylüyorum, iki gün önce benim evimde sarı su aktı.
Çoban: Geçici bir şey midir? Şöyle yapıyoruz, Halil İbrahim Bey’in istediği bir zaman numune alıyorsunuz, onun istediği bir tahlil labaratuvarına gönderiyorsunuz, sonuçları kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Bakmadan Geçme