Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fatih Anadolu Lisesi’nin Erasmus etkinlikleri sürüyor

Fatih Anadolu Lisesi öğretmen

Fatih Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Portekiz’in Celorico de Basto kentine giderek “Cautıon! Rise of The ECO-Warriors” adlı Erasmus+ KA2 projesi etkinliklerine katıldı

 

 

Afyonkarahisar Fatih Anadolu Lisesi’nden 5 öğrenci, ingilizce öğretmeni Pınar Akkurt ve edebiyat öğretmeni Güler Ekşi eşliğinde 26 Ocak-1 Şubat 2020 tarihleri arasında, Portekiz’in Celorico de Basto kentine gitti.
HEDEF, GENÇLERDE DUYARLILIĞI ARTIRMAK
Bulgaristan koordinatörlüğünde Türkiye, Polonya, Portekiz, İspanya ve Litvanya’dan toplam 12 öğretmen ve 30 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen “Cautıon! Rise of The ECO-Warriors” adlı Erasmus+ KA2 projesinde “Teknoloji, iklim, çevre, enerji ve doğal kaynakları iyi tanıyıp, analiz edebilen, yaşadığı okulda ve çevrede insanların yaptığı olumsuz faaliyetlerin çevreyi nasıl etkilediğinin gözlemleyen, çevreye verilen zararların kendisine döneceğini bilen ve bu bilinçle üzerine düşen sorumlulukları yerine getiren bireyler yetiştirilmesi” hedefleniyor. Portekiz’in Celorico de Basto kentinde öğrenciler etkinlik süresince geri dönüşüm, sürdürülebilir tarım, resim çizme gibi atölye çalışmalarına katıldı. Öğrencilerin yaptıkları çalışmalarla doğaya duyarlılıkları artarken, üretmenin verdiği hazda tadılmış oldu. Ev sahibi ülkenin geri dönüşüm fabrikaları, su arıtma tesisleri, hobi bahçeleri, müzeleri, kütüphaneleri, tarihi eserleri, doğal güzellikleri rehberler eşliğinde gezilerek bilgi alındı.
“PROJELER ÖĞRENCİLERİN HAYATINI DEĞİŞTİRDİ”
Fatih Anadolu Lisesi 2015 teklif çağrısından bu yana birçok KA101, KA229 ve KA105 Erasmus+ projelerinde gerek koordinatör gerekse katılımcı okul olarak yer aldı. Fatih Anadolu Lisesi Okul Müdürü Murat Kuyucu, ulus ötesi işbirliği kapsamında yapılan bu projeler ile öğrencilerin hayatlarının değiştiğini ve dünyaya bakışlarının ise farklılaştığını belirtti. Kuyucu, bu yıl çalışmalarına yeni başladıkları “Cautıton! Rise of the ECO-Warriors” adlı çevre ve doğaya saygılı bireyler yetiştirilmesi hedeflenen bu proje ile yine Erasmus+ alanında büyük bir başarıya imza attıklarını kaydetti. Kuyucu, proje çalışmalarında yer alan öğretmenlerinin ve öğrencilerinin Türkiye’yi ve okullarını en iyi şekilde temsil ettiklerini sözlerine ekledi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti