Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fatih Anadolu Lisesi’nde Erasmus çalışması başladı

Merkez Fatih Anadolu Lisesi

Merkez Fatih Anadolu Lisesi 2019 teklif çağrısı döneminde kabul görmüş olan “CAUTION! Rise of The ECO-Warriors” adlı ERASMUS+ KA2 projesinin çalışmaları başladı

 

Proje ile sınır ötesi alanda işbirliği girişimleri yoluyla her geçen gün azalan doğal zenginliklerin insanlık için ne kadar önemli olduğunu öğrencilere kavratmak, doğal kaynakların korunması, sürdürülebilirlik konusunda farkındalık oluşturulmak amaçlanıyor.
İki yıl sürecek olan proje süresince projenin ortak ülkeleri, Türkiye ile birlikte Bulgaristan, Polonya, Portekiz, İspanya ve Litvanya’dan toplam 60 öğretmen ve 120 öğrenci projenin faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere ülke ziyaretlerinde bulunacaklar. Proje sonunda; teknoloji, iklim, çevre, enerji ve doğal kaynakları iyi tanıyıp, analiz edebilen, yaşadığı okulda ve çevrede insanların yaptığı olumsuz faaliyetlerin çevreyi nasıl etkilediğinin gözlemleyen, üzerine düşen sorumlulukları yerine getiren bireyler yetiştirilmesi hedefleniyor. Merkez Fatih Anadolu Lisesi 2015 teklif çağrısından bu yana bir çok KA101, KA229 ve KA105 Erasmus+ projelerinde gerek koordinatör gerekse katılımcı okul olarak yer aldı. Fatih Anadolu Lisesi Okul Müdürü Murat Kuyucu; ulus ötesi işbirliği kapsamında yapılan bu projeler ile öğrencilerin hayatlarının değiştiğini ve dünyaya bakışlarının ise farklılaştığını belirtti. Kuyucu, “Bu yıl çalışmalarına yeni başladığımız ‘CAUTION! Rise of the ECO-Warriors’ adlı çevre ve doğaya saygılı bireyler yetiştirilmesi hedeflenen bu proje ile yine Erasmus+ alanında büyük bir başarıya imza attık. Proje çalışmalarında yer alacak öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ile Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti