• Haberler
  • Genel
  • “Farklı kültürler kaynaşacak” – Kocatepe Gazetesi

“Farklı kültürler kaynaşacak” – Kocatepe Gazetesi

AB projesi kapsamında 3 farklı ülkeden gelen yabancı öğrenciler Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan Vali Balkanlıoğlu, “Kültürlerde Sanatsal Sembollerin Sırları” isimli projenin farklı kültürlerin kaynaşmasına vesile olacağını söyledi Afyon Lisesi’nin koordinatörlüğünde, Afyonkarahisar Valiliği Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan ‘Kültürlerde Sanatsal Sembollerin Sırları’ (The Secrets of Artistic Symbols [&hellip]

"Farklı kültürler kaynaşacak"

AB projesi kapsamında 3 farklı ülkeden gelen yabancı öğrenciler Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan Vali Balkanlıoğlu, “Kültürlerde Sanatsal Sembollerin Sırları” isimli projenin farklı kültürlerin kaynaşmasına vesile olacağını söyledi

Afyon Lisesi’nin koordinatörlüğünde, Afyonkarahisar Valiliği Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan ‘Kültürlerde Sanatsal Sembollerin Sırları’ (The Secrets of Artistic Symbols in Cultures) isimli proje kapsamında Türkiye, İtalya, Litvanya ve Bulgaristan’dan ilimize gelen öğrenciler ve gözlemcileri Vali Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.
Ziyarette Afyonkarahisar Valiliği Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Hüseyin Oğuz, Afyon Lisesi Müdürü Ali Battal, Afyon Lisesi Öğretmeni ve Proje sorumlusu Nursefa Kara, diğer öğretmenler Zübeyde Erol, Meral Hitit, Zehra Güleniş, Turgay Yaldızkaya ve İlyas Koçanalı hazır bulundular.
“KÜTÜR GECESİ DÜZENLENECEK”
Ziyaret sırasında Vali Balkanlıoğlu’na bilgiler veren Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Hüseyin Oğuz, “Afyonkarahisar Valiliği Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi tarafından Afyon Lisesi adına hazırlanan ‘Kültürlerde Sanatsal Sembollerin Sırları'( The Secrets of Artistic Symbols in Cultures) isimli proje, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından en yüksek puanı alarak Türkiye’de gençlik değişimleri kapsamında birinci proje olarak kabul edilmiştir. İlgili proje kapsamında Türkiye İtalya, Litvanya, Bulgaristan’dan toplam 28 öğrenci ilimizde 1 hafta boyunca etkinliklere katılacaklardır. Projede özellikle kültürlerin birleştirici özelliğini ve kültürel çeşitliği ortaya koymak, gençlerin bunlara sahip çıkmasını ve birbirlerini yakından tanımaları amaçlı yapılan proje kapsamında atölye çalışması, fotoğraf sergisi, çevre gezisi ve kültür gecesi düzenlenecektir. Yapılacak kültür gecesinde katılımcı gençler ülkelerine özgü dans, müzik, yiyecek ve içeceklerle birlikte yöresel kıyafetlerini tanıtma imkanı bulacaklardır.” diye konuştu.
“HEDEF IRKÇILIK VE YABANCI DÜŞMANLIĞI İLE MÜCADELE”
Kendilerini makamında kabul ettikleri için Vali Balkanlıoğlu’a teşekkür eden ve projenin amacı hakkında bilgiler veren Proje sorumlusu Nursefa Kara ise, “Bizler kültürlerin birleştirici özelliğini ve kültürel çeşitliliğini ortaya koymak, gençlerin bunlara sahip çıkmasını ve birbirlerini yakından tanımaları ve anlamalarını sağlamak hedefiyle gençlik programının önceliklerinden olan ırkçılık ve yabancı düşmanlığı ile mücadelenin yanı sıra kültürel çeşitliliğe saygıyı, yine gençlik programının önceliği olan farklı kültürel, etnik ve dini arka planlardan gelen gençlerin ortak faaliyetlerine imkan sağlayarak gençlerin kültürler arası öğrenimini geliştirme amacımız gençlik programı hedef ve önceliklerine birebir uymaktadır.” şeklinde konuştu.
“HALKA AÇIK ROGRAMLAR DÜZENLENECEK”
Kara, proje kapsamında halka açık programların da düzenleneceğini belirterek, bugün saat 15:00’te, Afyon Lisesi Konferans Salonunda iki gün sürecek olan fotoğraf sergisinin ve 9 Mayıs tarihinde saat 20:00’de ve yine okul konferans salonunda kültür gecesinin yapılacağını belirtti.
“ÖĞRENCİLERİN KENDİLERİNE
OLAN GÜVENİ ARTACAK”
Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’ın tarihin, mermerin, termalin ve lezzetin başkenti olduğunu belirterek, öğrencilere Afyonkarahisar’ın tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri hakkında bilgiler verdi.
Söz konusu projenin uluslararası bir nitelik taşımasının çok önemli olduğunun altını çizen Vali Balkanlıoğlu, “Bilhassa sosyal hizmet içerikli çalışmalar bizler için ayrı bir önem taşıyor. Farklı kültürlerin kaynaşmasına vesile olacak bu projeye katılan öğrencilerin farklı farklı arkadaşlar edinmesi, birbirleri ile kaynaşmaları, birbirlerinin farklı düşünce, anlayış, bilgi ve tecrübelerinden yararlanmaları çok güzel bir durumdur. Böylece öğrenciler yeni yerler görecek, yeni şeyler öğrenecek ve böylece bilgi ve beceri kazanan öğrencilerimizin kendilerine olan güvenleri artacaktır. Bu durum geleceğimizin büyükleri olan gençlerimiz için önemsediğimiz konulardan birisidir. Bu anlamda yapmış olduğunuz proje için sizleri kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Ziyaretin sonunda Afyonkarahisar’ı tanıtıcı kitap, broşür ve cd bulunan paketlerin takdim edilmesinin ardından Vali Balkanlıoğlu, ziyarette bulunan misafirleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme