'Fark yaratanlar'a aday Alimoğlu

Sabancı Vakfı'nın düzenlediği 'Fark yaratanlar' projesi için Afyonkarahisar'dan İbrahim Alimoğlu aday gösterildi   Sabancı Vakfı, Fark Yaratanlar Programı ile 11. sezonda toplumda farkındalık oluşturmaya ve ilham vermeye devam ediyor. Afyonkarahisar Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu bu yılki seçimlere Afyonkarahisar adına, Afyonkarahisar'ın kültür ve sanatı için çok büyük özveri ve fedakârlıklar gösteren İbrahim Alimoğlu'nu [&hellip]

Sabancı Vakfı’nın düzenlediği “Fark yaratanlar” projesi için Afyonkarahisar’dan İbrahim Alimoğlu aday gösterildi

Sabancı Vakfı, Fark Yaratanlar Programı ile 11. sezonda toplumda farkındalık oluşturmaya ve ilham vermeye devam ediyor.
Afyonkarahisar Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu bu yılki seçimlere Afyonkarahisar adına, Afyonkarahisar’ın kültür ve sanatı için çok büyük özveri ve fedakârlıklar gösteren İbrahim Alimoğlu’nu aday gösterdi. Aday gösterilen Alimoğlu’na destek vermek ve program hakkında ayrıntılı bilgi için www.farkyaratanlar.org adresi, AKSAM hakkında ayrıntılı bilgi almak içinse https://www.alimoglukultursanat.org/ adresi ziyaret edilebilir.

İbrahim ALİMOĞLU Kimdir?

3 Şubat 1956 yılında Afyonkarahisar’da dünyaya gelen İbrahim Alimoğlu; Dedesi, amcası, babası ve kardeşleriyle birlikte büyük bir ailenin içinde büyüdü. Mermerci bir aileden gelen İbrahim Alimoğlu 3. kuşak olarak dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul da tamamlayarak 1979 yılında Afyonkarahisar Eğitim Enstitüsü’nden mezun olarak öğretmen oldu.
Mermerci ve sanayici bir aileden gelen Alimoğlu öğretmenlik yapmayarak, 3. kuşak bir nesil olarak mermerciliğe devam etti.
Çocukluğundan itibaren mermer tozunun içinde büyüyen İbrahim ALİMOĞLU, 1980 yılında evlendi ve 4 çocuğu oldu. Vatanî görevini 1981 yılında Balıkesir Çayırhisar’da kısa dönem ordonat olarak tamamladı.
Doğduğu günden bu yana dedesinin kurduğu mermer fabrikalarının gelişmesi, büyümesi ve dünya pazarlarında yer alması konusunda olağanüstü çabalarla bugünlere ulaşmış, dünyanın dört bir tarafına, ülkemizin Denizli, Burdur, Afyonkarahisar yöresindeki en güzel mermerlerini ihraç ederek ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam etmektedir. İbrahim Alimoğlu, sadece başarılı bir işadamı değil, bunun yanında memleketinin kültür ve sanatını dert edinen bir kültür sevdalısıdır. Bu sevdadandır ki Aksam-Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Merkezi’ni kurmuştur.
Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Merkezi (AKSAM), Afyonkarahisar’da kültür ve sanat araştırmalarına katkıda bulunmak ve kültür etkinliklerine destek vermek amacıyla Eylül 2011’de hizmet vermeye başlamıştır.
Merkezin bulunduğu Çeşmeli Konak Afyonkarahisar ilinin ilk özel müzesidir. Konak, Osmanlı son dönem sivil mimari örneklerindendir. İpek ve kumaş ticareti yapan Kahvecioğlu İsmail Efendi tarafından önce hayır amaçlı olarak çeşmesi, daha sonra da konak kısmı inşa ettirilmiştir. Yapımı 1906 yılında bitirilen ve ilk başta tek bir konut olarak inşa edilen bina, daha sonra mirasçıları tarafından ikiye bölünmüş ve uzun yılar bu şekilde kullanılmıştır. 2002 yılında kamulaştırılarak Kültür Bakanlığı’na tahsis edilmiştir.
Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı İbrahim Alimoğlu’nun yaptığı merkezde, Afyonkarahisar’ın kültür ve sanat yaşamına katkıda bulunmak amacıyla çok çeşitli eğitim, kültür ve sanat faaliyetleri düzenlenmektedir.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı bünyesinde Alman kolleksiyoner Wolfgang Ott’unbüyük destek ve katkılarıyla halkımızın hizmetine sunulan İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi, ülkemizin en büyük müzik müzesi olma özelliği taşıyor.
Yüz yılı aşkın geçmişe sahip, farklı müzik türlerinden çok sayıda enstrümanın yanında; radyo, gramofon, pikap gibi antika değeri olan eserler ve geleneksel kültürümüze büyük katkısı olmuş sanatçılarımızın kişisel eşyaları burada sergileniyor.

Bakmadan Geçme