Farah Zeynep Abdullah Alevi Mi?

Ünlü oyuncu Farah Zeynep Abdullah Alevi mi? Aile kökenleri nereli?

Ünlü oyuncu Farah Zeynep Abdullah 1989 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Babası tarafından Irak Türkmeni olan Farah Zeynep’in anne tarafı ise Boşnak kökenlidir.

Oyunculuk eğitimlerinin ardından Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisi ile oyunculuk kariyerine başlayan ünlü oyuncu daha sonra birçok projede kendinden söz ettirdi. Peki Farah Zeynep Abdullah Alevi mi?

Farah Zeynep Abdullah’ın Alevi olup olmadığına dair bir bilgi yoktur. Ancak ünlü oyuncu ailesinin kökenlerini şöyle açıklamıştır: “Babamın babası, Erbil doğumlu. Babamın babaannesi ise Kerkük Türklerinden. Dedem Osman Abdullah, Irak Ordusu’nda albaymış. Türkçe, Kürtçe, Arapça, İngilizce ve Almanca konuşurmuş.

Babam, 1972’de Irak’a gidip, Osmanlı tebaasından olduğumuzu gösteren zürriyet belgesini almış. Babamın, annesinin babası ise şimdi Karadağ’a bağlı olan Pljevlja (Taşlıca)’dan. Orası, dedemin köyüymüş. Mussolini’den kaçarak Türkiye’ye gelmişler.

Anneannemin kökeni ise Saraybosna’ya dayanıyor. Onlar da küçükken Karamürsel’e gelmişler. Annemin baba tarafı ise 1939 Erzincan Depremi’nden sonra Erzincan’dan İstanbul’a gelmiş.

Kafanız çok karıştı değil mi? Benim de yıllardır çok karışık! Daha da çok detay var ama anlatmayayım. Kısaca ben İstanbulluyum!”

Bakmadan Geçme