Faizde 100 milyon lira var

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Recep Oyur, İl Özel İdaresi'nin 3 bankada toplam 100 milyon lirası olduğunu kaydetti İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Recep Oyur, Bakanlıklar'ın Afyon'a gönderdiği ödeneklerin ve İl Özel İdaresi gelirlerinin bankada değerlendirildiğini belirtti. İl Özel İdare Encümen Salonu'nda bir basın toplantısı düzenleyen Oyur, kamuoyundaki iddialar hakkında konuştu. Oyur, 'Bakanlık-lardan [&hellip]

Faizde 100 milyon lira var

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Recep Oyur, İl Özel İdaresi’nin 3 bankada toplam 100 milyon lirası olduğunu kaydetti

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Recep Oyur, Bakanlıklar’ın Afyon’a gönderdiği ödeneklerin ve İl Özel İdaresi gelirlerinin bankada değerlendirildiğini belirtti. İl Özel İdare Encümen Salonu’nda bir basın toplantısı düzenleyen Oyur, kamuoyundaki iddialar hakkında konuştu. Oyur, “Bakanlık-lardan bize gönderilen paralar var. Yaklaşık 128 milyon lira harcamışız. Bunun üzerinde hem Özel İdare gelirlerinden hem de Bakanlık-lardan artan paraları Bakanlar Kurulu’nun ilgili tebliği doğrultusunda 3 bankada değerlendiriyoruz. Fazla olan mevduatımızı bankada değerlendiriyoruz. Bankada şu anda 100 milyon liraya yakın paramız var. Bu paradan yaklaşık 8 milyon lira kazanıyoruz” dedi.
GELİR,
YATIRIMA DÖNÜŞÜYOR
Yatırım için gelen ödeneklerin kullanılmaması durumunda atıl kaldığını, paraların bu nedenle bankaya yatırıldığını belirten Oyur, şöyle devam etti:
“Elde ettiğimiz gelirlerde yine okul, yol, su için harcanmaktadır. Boşta bekleyen paranın hiç kimseye bir faydası olmayacaktır. Bundan sadece bankalar kazanır. Bu yüzden biz fazla olan mevduatımızı faizde değerlendirerek biraz daha fazla gelir elde etmenin yoluna gidiyoruz. Kayıt dışı herhangi bir şey söz konusu değildir. 100 milyonun planlaması yapıldı. 30 milyonu Milli Eğitim’in parasıdır. Bir kısmı Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın damlama sulama projeleri için gönderdiği paradır. Kendi gelirlerimizden kalan paramız var.”

MAKAM AŞIĞI DEĞİLİZ

Bir basın mensubunun İl Özel İdaresi ataması ile ilgili yönelttiği soruya Oyur, şöyle yanıt verdi:
“Atamaya yetkili makamlar bellidir. Bize bir göreve tevdi edilmiştir. Makam aşığı olmadığımız için, hizmet için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.”

128 milyon liralık yatırım gerçekleşti

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Recep Oyur, 2013 yılı içinde 128 milyon liralık yatırım harcaması yaptıklarını belirtti

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Recep Oyur, Afyonkarahisar’a yapılan yatırımları kamuoyuyla paylaştı. Oyur, “İl Özel İdare bütçesi ve gerekse Bakanlıklar’dan gönderilen ödenekler doğrultusunda 20 Ekim 2013 tarihi itibariyle toplam 128 milyon lira harcama yapılmıştır. Bu harcamalar yıl sonu itibariyle artarak en az 150 milyon lira seviyesine çıkacaktır” dedi.
Yatırımları kalem kalem anlatan Oyur, “Toplam 136 okul onarım gerçekleştirilmiş olup bu işler için toplam 2 milyon 312 bin 500 lira harcanılarak bakım ve onarımlar tamamlanmıştır. Ayrıca 17 ilçemizde 64 adet eğitim kurumunun bakım ve onarımı ile ilgili yaklaşık maliyetler hazırlanmış işlerin kontrollük hizmetleri ve geçici kabul işlemleri İdaremiz teknik personellerince yerine getirilmiştir. İlimiz merkez ve 17 ilçede 2013 yılında ilköğretim kurumları için 279 derslik yapımı için yaklaşık maliyet hazırlanmış, ihaleleri yapılmış olup, bunlardan 127 Derslik tamamlanmış, 152 Dersliğin inşaat yapım çalışmaları devam etmektedir. Bu işlerin toplam ihale bedeli 32.226.906 TL. olup, bugüne kadar 8 milyon 613 bin 458 TL. harcama yapılmıştır. Geriye kalan miktar hak edişler doğrultusunda ödemeye devam edilecektir” diye konuştu.
EĞİTİME BÜYÜK ÖDENEK
Eğitimde önemli yatırımlar yapıldığının altını çizen Oyur, “Bakanlıktan tahsis edilen ve yüzde 10 ödeneği İdaremize gönderilen 45 milyon liralık ödenekle gerçekleştirilecek eğitim kurumları binalarının yapımı hususunda çalışmalarımız yılsonuna kadar tamamlanarak 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında hizmete açılacak şekilde planlanmıştır” ifadelerini kullandı.
Recep Oyur, yollar için yaklaşık 15 milyon lira harcandığını, Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne ayrılan 5 milyon lira ile 350 bin metrekarelik parke taşı döşendiğini kaydetti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme