Fahriye Evcen Alevi Mi Nereli?

Yaprak Dökümü dizisinin Necla karakteriyle izleyici kitlesini arttıran Fahriye Evcen'in özel hayatı merak ediliyor.

Burak Özçivit ile harika bir evliliği olan Fahriye Evcen, anne tarafından Çerkes, baba tarafından ise Kavala göçmenidir. Ailesi aslen Samsunlu olan Fahriye Evcen, 4 Haziran 1986’da Almanya’nın Solingen kentinde dünyaya geldi. Almanya’da çok zor bir çocukluk dönemi geçirdiğini dile getiren Fahriye Evcen, henüz 7 yaşında iken Alman Neo-Naziler Solingen şehrinde Türklerin yaşadığı evleri yakmaya başlayınca dikkat çekmemek için evlerinin ışıklarını hep kapalı tuttuklarını belirti. 

Türkiye’de tatile geldiği bir dönemde Oya Aydoğan’ın programına seyirci olarak katılan Fahriye Evcen, Oya Aydoğan’ın aracılığı ile yapımcı İbrahim Mertoğlu ile tanıştı. Fahriye Evcen dizi teklifleri alınca, Almanya’da bulunan Düsseldorf Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde okurken okulu dondurup annesiyle birlikte İstanbul'a yerleşti. 

Fahriye Evcen Alevi Mi Nereli?

Yaprak Dökümü dizisindeki "Necla" karakteriyle ve sergilediği performansıyla izleyici kitlesini arttıran Fahriye Evcen, ilk sinema deneyimini 11 Nisan 2008 tarihinde Cennet filminde başrol oyuncusu olarak yaşadı. Aynı sene Aşk Tutulması filminde de başrol oynayan oyuncu Fahriye Evcen, Almanya'daki üniversite eğitimini yarım bırakmasına rağmen İstanbul, Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu.

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin Akça Hatun’u Fahriye Evcen, 29 Haziran 2017 tarihinde oyuncu ve model Burak Özçivit ile İstanbul'daki Said Halim Paşa Yalısı'nda evlendi. Çiftin Kerem ve Karan 2 çocukları olmuştur. Fahriye Evcen’in dinine dair bilgiler kamuya gizli tutulduğu için Alevi olup olmadığı bilinmiyor.
 

Bakmadan Geçme