Fabrika'ya destek için 2 saat çalıştılar

Şeker-İş Afyonkarahisar Şube Başkanı Murat Karamoçu, Şeker-İş Genel Merkezi'nin 'İşçiler, fabrikalarda 2 saat fazla çalışsın' kararını Afyon Şeker Fabrikası'nda da uyguladıklarını söyledi. Afyon Şeker Fabrikası'nda işçilerle birlikte basın açıklaması yapan Karamoçu, günde iki saat ücretsiz fazla çalışma eyleminin başarıya ulaştığını ifade etti.EYLEMİMİZ SES GETİRDİKaramoçu, 'Şeker-İş Sendikası Genel Merkezimiz tarafından başlatılarak kamuoyuna duyurulan günde 2 saat [&hellip]

Şeker-İş Afyonkarahisar Şube Başkanı Murat Karamoçu, Şeker-İş Genel Merkezi’nin “İşçiler, fabrikalarda 2 saat fazla çalışsın” kararını Afyon Şeker Fabrikası’nda da uyguladıklarını söyledi. Afyon Şeker Fabrikası’nda işçilerle birlikte basın açıklaması yapan Karamoçu, günde iki saat ücretsiz fazla çalışma eyleminin başarıya ulaştığını ifade etti.
EYLEMİMİZ SES GETİRDİ
Karamoçu, “Şeker-İş Sendikası Genel Merkezimiz tarafından başlatılarak kamuoyuna duyurulan günde 2 saat ücretsiz fazla çalışma eylemimiz şeker sektörünün geleceği açısından daha ilk günden siyasetinden sivil toplum kuruluşlarına kadar farklı kesimlerde kısa süreli bir şaşkınlık oluşturmuştur. Amacımız Şeker Fabrikaları’nda üretimin sağlam temeller üzerinde sürdürülebilirliği için şeker sanayi işçilerinin yaşanması olası olumsuzlukları bertaraf etmek, yönetim boşluklarına olası iş kazalarına ve hat safhaya ulaşan personel eksikliğine dikkat çekerek siyaset makamlarını bu konuda harekete geçirmekti. 25 Kamu Şeker Fabrikası’nın bulunduğu il ve ilçelerde gerçekleştirdiğimiz eylemler sonrası yaşanan gelişmeler bizlere doğru bir eksende hareket ettiğimizi işaret ederek umutlarımızı yeniden yeşertmiştir. Bu eylem bir kez daha göstermiştir ki Şeker-İş Sendikası 53 sene önce olduğu gibi bugün de duymasını bilene ses, yaşamasını bilene yürek, savaşmasını bilene zafer olacaktır. Türkiye’nin en batısından en doğusuna kadar uzanan 25 fabrikamızın bulunduğu il ve ilçelerde başta siyasi partiler olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının zorlu ibret verici mücadelemizdeki destek ziyaretleri açıklamaları bizleri gururlandırırken eylemin yüzde yüze yakın bir katılımla gerçekleştirilmesi bu onurlu davayı daha da taçlandırmıştır. Büyük bir katılımla gerçekleştirdiğimiz 2 saat ücretsiz fazla çalışma eylemi asla bir yerlere gözdağı verme eylemi değil tam aksine ölü fikirleri eleyerek gerçekleri ortaya koyarak milli vicdanları harekete geçirme eylemidir” dedi.
GEÇİCİ İŞÇİLER
KENDİLERİNE ŞANS
VERİLMESİNİ BEKLİYOR  
Karamoçu açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“Gelişmeler bundan sonra şeker sektörünün artık farklı bir yörüngede sektör çalışanlarının arzuladığı boyutlarda tartışılacağına işaret etmektedir. Şeker üretiminin korunması ve geliştirilmesi noktasında tüten bacaların dönen çarkların usta ellere beyinlere olan ihtiyacı her geçen gün daha da kendisini hissettirmekte Şeker Fabrikaları’nın beyni olan 15-20 yıllık geçici işçiler kendilerine bir şans verilmesini beklemektedir. Aksi takdir de şeker sektörü gelişmelerden olumsuz etkilendiğinde sektörün oluşturduğu katma değerden pay alan uğrunda nice minnet ve mahrumiyetlere katlanan besici, nakliyeci, yem, ilaç ve gübre sanayisi ve hatta esnaf zincirleme olarak çok büyük tahribatlara maruz kalacaktır. Sendikamız sektörün geleceğine ilişkin endişelerini ileride yaşanabilecek olası kritik olumsuz gelişmeler karşısında bugünden tedbir alınması noktasında hassasiyetini ortaya koyarak siyasi parti temsilcilerini, sivil toplum kuruluşlarını, medyayı, üniversiteleri ve duyarlı tüm kesimleri bundan sonra da doğru bilgilendirmeye devam edecektir. İşte bizi biz yapan değer böylesine hizmetlerin böylesine çabaların böylesine fedakarlıkların insanların adlarına ebediyete haykıran ölümsüz belgeler ve şahadetler olarak kalacağıdır. Attığı her adımı bir ibret vesikası olan siz değerli dava arkadaşlarımızın bundan sonraki süreçte yaşanan gelişmeler doğrultusunda gerekli duyarlılığı göstereceği ve destek vereceği inancını taşımaktayız.”
NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ
Şeker Fabrikası’nda yapılan açıklamaya MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel ve Merkez İlçe Başkanı Mehmet Karagöz’de katıldılar. MHP olarak işçilerin yanında olduklarına dikkat çeken İl Başkanı Demirel, “MHP olarak sizin sıkıntılarınızı yakından takip ediyoruz. Sizlere destek vermek için burada bulunuyoruz. Biz MHP olarak Şeker Fabrikası işçilerinin ve Şeker Fabrikası’nın kapanmaması için ne gerekiyorsa yapacağız. Desteğimiz sizlerle beraber” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme