• Haberler
  • Gündem
  • 'Fabrika için Bursa ile Afyon arasında tercih yapılacak'

'Fabrika için Bursa ile Afyon arasında tercih yapılacak'

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek, beraberindeki AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser ve kadın kolları üyeleri ile birlikte TÜMSİAD Şube Başkanı M. Emin Birliktir ve üyelerini ziyaret etti.'ZİYARETTEMİLLETVEKİLLERİ DEOLSAYDI…'Ziyarette konuşan TÜMSİAD Şube Başkanı Mahmut Emin Birliktir, inşaat sektörünün hayli zor günler geçirdiğini belirterek, ziyarette Afyonkarahisar milletvekillerinin de olmasını ve bu konuları [&hellip]

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek, beraberindeki AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser ve kadın kolları üyeleri ile birlikte TÜMSİAD Şube Başkanı M. Emin Birliktir ve üyelerini ziyaret etti.
“ZİYARETTE
MİLLETVEKİLLERİ DE
OLSAYDI…”
Ziyarette konuşan TÜMSİAD Şube Başkanı Mahmut Emin Birliktir, inşaat sektörünün hayli zor günler geçirdiğini belirterek, ziyarette Afyonkarahisar milletvekillerinin de olmasını ve bu konuları aksettirmek istediğini dile getirdi.
Birliktir, “Başta şahsınıza, ülkemize, ilimize hayırlı mübarek etsin inşallah. Biz esnaf ve sanatkârlar olarak AK Parti hükümeti geldiğinden beri, geçmiş hükümetlerden de Allah razı olsun ama AK Parti hükümeti geldiğinden beri hem kredi destek yönünden hem de yasal destekler, vergi destekleri, KOBİ destekleri gibi bir sürü destekten faydalandık, faydalanmaya da devam ediyoruz.” dedi.
“KOSGEB 750 BİN DOLAR
DESTEK VERECEĞİNİ SÖYLEDİ”
Birliktir TÜMSİAD olarak yeni bir girişime girdiklerini bu girişimin ise şeker stipleri maddeleri olduğunu dile getirerek, “Önemli bir konuyu sizinle de paylaşmak istiyorum. Bizimle birlikte olduğumuz arkadaşlarımızla şeker çubuğu dediğimiz stipler var bunların hepsi yüzde yüzü dışarıdan geliyor.  Değerli Başkanım bizim arkadaşlarımız Kıvanç Bey ve Fatih Bey ile birlikte Biz bunu Türkiye’de üretmek ve bunun teknolojisi Türkiye’ye getirmek üzere çalışmalar yürütüyoruz. Güney Kore firması ile bağlantılarımız var şu anda yaklaşık onların malını satmış ve sürekli de içeride bu şekilde devam ediyor. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımızın bir genelgesi var. Artık yerli üretime önem vereceğiz diye. Tabi bununla ilgili değerli başkanım KOSGEB’e müracaatımız oldu.  En son ben gidemedim arkadaşları Bakanlığı gönderdik ilgili müsteşar ve sanayi bakanımız da Mustafa Bey ile de görüştüler. Aynı diğer firmalar bu konu ile ilgili yardımcı olmuyorlar yani bir tek Güney Kore firması teknoloji ile birlikte bunu üreteceğiz. Diğer firmalar İngiliz, Alman Japon firmalar teknolojilerini vermiyorlar. Sadece bir tek bu konu ile ilgili Rusya’da kurmuşlar. 3 milyon dolarlık bir yatırımla Rusya’da yapılmış. Bu fabrikayı bize Türkiye’de kuralım istedik. Bursa ile Afyon arasında tercih yapacağız ama muhtemelen Afyon’a kurmayı düşünüyoruz. Ama bize sadece 750 bin Dolar karşılığında bir destek vereceğini söyledi KOSGEB.” dedi.
ZEYBEK: SAHADAYIZ
SIKINTI GÖZÜKMÜYOR
AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek ise sanayici iş adamlarının işlerinin bir hayli zor olduğunu belirterek, “AK Parti seçim koordinasyon merkezinin yapmış olduğu program çerçevesinde arkadaşlarımızla birlikte burayı altıncı sivil toplum örgütü olarak ziyaret ediyoruz. AK Parti olarak sahadayız ve inşallah sıkıntı gözükmüyor. Milletimiz bunun bilincinde. Halkımız nereye oy vereceğini ve hizmetin kimler tarafından geleceğini biliyor. Bugüne kadar yapılan hizmetleri birebir yakından takip ediyoruz. Sizin yaptığınız yatırımlar gerçekten çok önemli. Biz eğer 31 Mart’ta göreve gelirsek elimizden geleni yapmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme