• Haberler
  • Genel
  • F Klavye, Afyon’da yaygınlaşacak – Kocatepe Gazetesi

F Klavye, Afyon’da yaygınlaşacak – Kocatepe Gazetesi

F Klavye kullanımında pilot il seçilen Afyonkarahisar’da F Klavye kullanımının yaygınlaştırılması için çaba sarf ediliyor Birleşmiş Milletlere bağlı INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu Türkiye Grubu tarafından F Klavye kullanımında pilot il seçilen Afyonkarahisar’da, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin Atatürk Kültür Merkezi'nde toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya İNTERSTENOTÜRK Grubu Afyonkarahisar Grubu Başkanı Prof. Dr. Belkıs Özkara, İNTERSTENOTÜRK Grubu [&hellip]

F Klavye, Afyon'da yaygınlaşacak

F Klavye kullanımında pilot il seçilen Afyonkarahisar’da F Klavye kullanımının yaygınlaştırılması için çaba sarf ediliyor

Birleşmiş Milletlere bağlı INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu Türkiye Grubu tarafından F Klavye kullanımında pilot il seçilen Afyonkarahisar’da, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin Atatürk Kültür Merkezi’nde toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya İNTERSTENOTÜRK Grubu Afyonkarahisar Grubu Başkanı Prof. Dr. Belkıs Özkara, İNTERSTENOTÜRK Grubu Afyonkarahisar Platformu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Akçil, İl Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Seyfullah Oruç, İl Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Süleyman Ünsoy, Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Sekreteri Asuman Efe, İNTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem Federasyonu Türkiye Temsilcisi ve Afyonkarahisar Platform Genel Sekreteri Seçkin Köse katıldı.
10 PARMAK KLAVYE DERSİ VERİLECEK
İNTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem Federasyonu Türkiye Temsilcisi ve Afyonkarahisar Platform Genel Sekreteri Seçkin Köse, toplantıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Afyonkarahisar İl ve İlçelerinde bulunan tüm bilgisayarlara, F klâvye eğitim proğramının yüklenmesi, bu konuda Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu’nun görevlendirilmesi ve kendisine Seçkin Köse’nin yardımcı olması kararlaştırılmıştır. Tüm bilgisayar klâvyelerinin, 2013 yılında gönderilen Başbakanlık genelgesini de dikkate alınarak F olması konusunda sorumlu olan Milli Eğitim Bakanlığı Genel Müdürlüğü nezdinde İNTERSTENOTÜRK Grubunun temasa geçmesi tavsiye edilmiştir. F klâvye eğitiminin 60 saat olması konusunda İNTERSTENOTÜRK Grubunun ilgili Genel Müdürlük nezdinde özellikle Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nde çalışma yapması benimsendi. Halk Eğitim Merkezi’nin, F klâvye eğitimi verebilecek durumda olduğu belirtildi. Ayrıca donanımı hazır olan işyerlerine/kurumlara öğretmen gönderilerek on parmakla bakmadan F kâvye eğitim vermelerinin mümkün olduğu anlatıldı. Önümüzdeki dönemde ATSO’da başlayarak bu eğitimin Afyonkarahisar İl ve İlçelerimizde yaygınlaştırılması üzerinde duruldu. Pilot İl seçilen ilimizde, tüm öğretmenlerin, öğrencilerin, kamu kurumlarında ve özel sektörde çalışan personelin bu eğitimden faydalanması için daha etkin girişimlerde bulunulması, kararlaştırıldı. Tüm Okullara (Üniversiteler dahil), F klâvye on parmakla bakmadan bilimsel olarak öğretilmesinin Temel Eğitim Dersi olarak konulması çalışmalarının ilgili makamlar nezdinde INTERSTENOTÜRK Grubu tarafından yapılması, kararlaştırıldı. 2015 veya 2016 yılı Dünya İnternet Klâvye şampiyonasına en az 1000 – 2000 öğrenci ile iştirak edilerek, ilimizin Guinness Rekorlar Kitabı’na geçmesi üzerinde duruldu.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme