• Haberler
  • Gündem
  • “Ezbere dayalı değil, yoruma dayalı sorulara geliyor”

“Ezbere dayalı değil, yoruma dayalı sorulara geliyor”

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından hazırlanan Şemsettin Karahisari Ortaokulu'ndaki programa Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Sadri Şensoy’un yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve 8.sınıf öğrencileri katıldı.2023 VİZYONUHAKKINDA KONUŞTUİl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, açılış konuşmasında Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Sadri Şensoy’un Afyonkarahisar’ı [&hellip]

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından hazırlanan Şemsettin Karahisari Ortaokulu’ndaki programa Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Sadri Şensoy’un yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve 8.sınıf öğrencileri katıldı.
2023 VİZYONU
HAKKINDA KONUŞTU
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, açılış konuşmasında Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Sadri Şensoy’un Afyonkarahisar’ı ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ölçme Değerlendirme Merkezinin çalışmaları ve 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi
“SORULAR HAYATIN
 İÇİNDEN OLACAK”
Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Sadri Şensoy, 2023 Eğitim Vizyonundaki dikkat çeken en önemli bölümlerden birisinin Ölçme Değerlendirme olduğunu belirtti. Yeni tip sorularla ilgili de bilgi veren Şensoy, soruların ezbere dayalı değil, hayatın içinden, okuma, anlama ve yoruma dayalı 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda olduğunu ifade etti.
LGS’de önceden haber verilmeden değişiklik olmayacağını kaydeden Şensoy, kitap okuyan, okuduğunu anlayan ve yorumlayan öğrencilerin bu sınavda başarılı olacağını dile getirdi. Değişimin bir anda değil sistemli, düzenli ve planlı bir şekilde tabandan başlayarak gerçekleşeceğini dile getiren Şensoy, bu bağlamda sürece katkıda bulunan tüm öğretmenlere teşekkürlerini etti.

Bakmadan Geçme