• Haberler
  • Genel
  • 'Ezanımıza ve bayrağımıza sahip çıkalım'

'Ezanımıza ve bayrağımıza sahip çıkalım'

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, camilerin son derece önemli mekanlar olduğunu, herkesin camilere sahip çıkması gerektiğini söyledi Evciler'de bir hayırseverin yaptırdığı cami ve Evciler Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca muhtaç bir aileye yapılan evin açılışları Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından yapıldı. Açılışlara Vali İrfan Balkanlıoğlu, Evciler Kaymakamı H. Hasan Gökpınar, çevre ilçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutan [&hellip]

“Ezanımıza ve bayrağımıza sahip çıkalım”

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, camilerin son derece önemli mekanlar olduğunu, herkesin camilere sahip çıkması gerektiğini söyledi

Evciler’de bir hayırseverin yaptırdığı cami ve Evciler Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca muhtaç bir aileye yapılan evin açılışları Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından yapıldı. Açılışlara Vali İrfan Balkanlıoğlu, Evciler Kaymakamı H. Hasan Gökpınar, çevre ilçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutan Vekili Jan. Yarb. Salih Abaş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, PMYO Müdürü Müjdat Karagöz, İlçe Belediye Başkanları, İl ve İlçe Müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
İlk olarak Evciler halkından olan hayırsever Mehmet Ali Akçin’nin kendi ve eşi Ulviye Akçin adına yaptırdığı ‘Akçin Cami’nin açılış programında Evciler Kaymakamı H. Hasan Gökpınar ve camii yaptıran hayırsever Mehmet Ali Akçin’in konuşmalarından sonra söz alan Vali Balkanlıoğlu, “Camilerimiz son derece önemlidir. Minarelerimizde ezan okunması, adeta Türk Bayrağımız’ın dalgalanması kadar önemlidir. Yurtdışına gittiğimiz zaman camilerin ve ezanın ne kadar önemli olduğunu görüyor ve eksikliğinin farkına varıyoruz. Oralarda hiç ezan sesi duymuyoruz. Yurtdışında minarelerimiz olmadıkça ve ezanımızı duyulmadıkça hiçbir yerde memleketimizdeki gibi huzurlu ve mutlu değiliz. Memleketimizde rahat, huzurlu, başımız dik ve göğsümüzü kabartarak yürüyorsak ezanlarımızın susmamasına, bayrağımızın dalgalanmasına borçluyuz. Bu nedenle bayrağımıza ve ezanımıza sahip çıkmak zorundayız. Birliğimizi ve beraberliğimizi bozmaya çalışan güçlere karşı çok dikkatli olmalıyız. Hürriyetimizi sürdürdüğümüz toprak burası olduğundan bu topraklara ve bu vatanımıza sahip çıkmalıyız” dedi.
AMEL DEFTERİ AÇIK
Balkanlıoğlu, “Hangi görüş ve düşüncede olursak olalım, neye inanırsak inanalım, birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. İşte tüm bu nedenlerden dolayı camilerimiz birlik ve beraberliğimizin anahtarlarıdır. Ezan sesinin duyulması hepimiz için çok önemlidir. Onun için bizler ezan sesinin duyulmasına vesile olan ecdadımıza çok dua etmeliyiz. Bir de cami, okul ve çeşme gibi halka hizmet için yapılan yapılardan istifade edenler oldukça oraları yaptıran insanların öldükten sonra bile amel defterlerine sevaplar yazılmaya devam ediyor. İnsanlara kötülüğü olan kimseler ölseler bile yaptığı kötülüklerden dolayı zarar göreceklerdir” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme