• Haberler
  • Genel
  • Ezan artık yerinden okunacak – Kocatepe Gazetesi

Ezan artık yerinden okunacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Müftüsü Burhan İşliyen, gündemdeki konular ve projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Merkezi vaaz ve ezan sisteminin tüm Türkiye'de kaldırıldığını belirten İl Müftüsü Burhan İşliyen, kadına yönelik her türlü şiddetin de haram ve günah olduğunu söyledi ESKİ SİSTEME DÖNÜŞBir dönem tüm Türkiye'de uygulanan merkezi sistem ezan okuma sistemi sona erdi. Afyonkarahisar'da bugünden itibaren her camide ezan [&hellip]

Ezan artık yerinden okunacak

Afyonkarahisar Müftüsü Burhan İşliyen, gündemdeki konular ve projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Merkezi vaaz ve ezan sisteminin tüm Türkiye’de kaldırıldığını belirten İl Müftüsü Burhan İşliyen, kadına yönelik her türlü şiddetin de haram ve günah olduğunu söyledi

ESKİ SİSTEME DÖNÜŞ
Bir dönem tüm Türkiye’de uygulanan merkezi sistem ezan okuma sistemi sona erdi. Afyonkarahisar’da bugünden itibaren her camide ezan okunmaya başlanıyor. Afyonkarahisar Müftüsü Burhan İşliyen, gündemdeki konular ve projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Merkezi vaaz ve ezan sisteminin tüm Türkiye’de kaldırıldığını belirten İl Müftüsü Burhan İşliyen, “Gerekli şan ve makam kursu alan cami görevlilerimiz bugünden itibaren yerinde ezan okuma uygulamasına geçiyor. 135 camimizin hepsinde ezan ve vaazlar yerinde okunacak. Merkezi sistemle camiiler dışında bazı yerlerdeki noktalarda da gerekli düzenlemeler yapılarak tekrar ezan sesi okunur hale getirilecek” dedi.
ŞİDDETE KARŞI VAAZ
İl Müftülüğü olarak aile içi şiddete karşı çok ciddi eğitimlerinin olduğunu belirten müftü İşliyen, “Üniversite öğrencisi kızımız Özgecan Arslan cinayeti ile tekrar gündeme gelen kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddet konularına çok önem veriyoruz. Dinimiz şiddetin her türlüsüne karşıdır. Şiddet haram ve günahtır. Bu konuda geçtiğimiz Cuma kadına yönelik şiddet konularında hutbeler okutuldu. Ailemle İletişim Kuruyorum projesi ile tüm camii ve kuran kurslarında şiddet konusunda eğitim ve seminerler veriyoruz. 133 kuran kursunda bu konuların önemine dikkat ederek bilgilendirmeler yapıyoruz” diye konuştu.
ZARARLI
ALIŞKANLIKLAR
HUTBESİ
Ailelerin ve gençlerin eğitimi için kurum olarak projeler hazırladıklarını ifade eden İl Müftüsü Burhan İşliyen, sözlerine söyle devam etti:
“Önümüzdeki günlerde hutbelerde okutulması için gençlerimize ve ailelere yönelik konular belirledik. Bunların başında zararlı alışkanlıklar konusu geliyor. Şiddet eğiliminde önemli bir etken olan madde bağımlılığı, alkol ve sigara gibi konuların yanında internet bağımlılığı ile ilgili hutbeler hazırlandı. Bunları önümüzdeki günlerde okutacağız.
ANAOKULU
ÇOCUKLARINA
KUR’AN KURSU
Bu yıl üzerinde önemle durduğumuz konulardan bir tanesi de 4-6 yaş aralığındaki anaokulu öğrencileri için kuran kursları. Geçtiğimiz yıl iki tane açtığımız bu kurslarımızı bu sene 4’e çıkaracağız. Bu kurslarda Halk eğitim Merkezinde okul öncesi eğitim ile ilgili eğitim alan eğitmenler görev alıyor. Geçtiğimiz yıl açtığımız 50 kursu bu yıl daha da arttırarak vatandaşlarımıza eğitimler vereceğiz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme