Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Misafir Kalem

EYVAH GENÇLİĞİM!

Himmet KASAL

 

Dememek için bulunduğumuz her ortamda muhasebe yapmamız gerekiyor. Misafir olduğumuz dünyada kıymetini bilemediğimiz zaman hızla ilerliyor. Dün çocuktuk; bugün gençliğimizin baharını, az bir zaman önce orta yaş gurubunu devirmişken yarın da nasipse olgunluk ve yaşlılığa yürürken önemli olan Eyvah Gençliğim dememektir.
Hiçbir ücret ödemeden bize bahşedilen sağlığımızın kıymetini hasta olunca doktorlara ya da Sağlık kuruluşlarına milyonları verince bir parça anlayabiliyoruz. Allah’ın insanlara bahşettiği sayısız nimetlerin kıymetini başımıza bir aksilik gelmeden anlar hale gelebilmek için yaradılış gayesini iyice kavramak gerekiyor.
İyiyi, güzeli, doğruyu anlatmak için iyi, güzel ve doğru olmak şarttır. Kötülüklerden sakındırmak için de kötülüklere bulaşmamak inandırıcılığın gereğidir.
Kötü olan davranışlar genelde paralı elde edilenlerdir. İçki kötüdür ve buna düşkün insanlar parayla kötülüğü alırlar. Kumar kötüdür ve pahalı bir şekilde parayla kötülük yapılır. Benzeri kötü olanların paralı, iyi ve hoş olanların da ucuz, hatta bedava olduğu durumları herkes düşününce çoğaltabilir.
Şükretmek, sabretmek, zikretmek, çalışmak Hak’kı tavsiye etmek ve sonunda selamete ermek bedavadır ve pek azımızın farkına vararak işlediği amellerdendir. İslâm dinini ibadet ve itikat gibi göstermek ve görmek büyük eksikliktir. Aynı zamanda insanların birbirleriyle ilişkilerini tanzim eden muamelat kısmı ihmal edilmektedir. İslam ve millet düşmanları daima muamelat kısmını geri planda tutmak istemişlerdir. Ana babaya itaat, karı-koca, çocuk-aile ilişkileri, ticari ahlak, kul haklarına riayet, başkalarının zarar göreceği engelleri kaldırmak, komşu ilişkileri, tabiatı, çevreyi temiz tutmak, yalandan uzak durmak, dedikodu yapmamak, ihtiyaç sahiplerini gözetleyip rencide etmeden yardımcı olabilmek gibi sayıca kabarık insani güzel davranışlar muamelatın detaylarına girer.
O halde her yaş ve devirde hesabını verebileceğimiz mal, mülk, evlat, zaman ve parayı isteyip çalışmak; hesabını veremeyeceğimiz mal, mülk, evlat, zaman ve paradan da uzak olmayı prensip edinmemiz gerekiyor.
Hayat akıp gitmektedir. Dünyada iyiler kötülerden daha fazladır. Ancak iyiler, iyilikleri yaygınlaştırmakta cılız kalırken, kötülüklere engel olmak için çok az da olsa gayret etmekte; Kötüler ise bunu yaygınlaştırmakta daha fazla çabalamaktadır.
Hayatın her alanında mücadele sürmektedir. Mücadele sabır ister, zor bir iş. Zor olsa da bitmeyecek bir iş. Yorulunca gençlerin Yeniden Milli Mücadeleyi ayağa kaldırıp zafere ulaştırmaları Allah’ın gençlere yüklediği vebaldir.
Zafer Hakk’ın ve Hakk’a inananlarındır.
Zafer, dosdoğru yaşayıp Eyvah Gençliğim demeyenlerdir.

 

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti