Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eylül ihracatı arttı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi
Eylül ihracatı arttı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın derlediği verilere göre Afyonkarahisar’ın Eylül ayı ihracatı yükselme eğilimine girdi. Eylül ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,3 artarak 22 milyon 274 bin dolar oldu. 2016 yılının ilk 9 aylık kısmında ise geçen seneki ilk 9 aya göre ihracat yüzde 6 düşerek 214 milyon 331 bin dolar oldu. 2016 yılı Eylül ayında 72 farklı ülkeye Afyonkarahisar’dan ihracat yapıldı. Eylül ayı ihracat sıralamasında Afyonkarahisar geçen seneye göre 1 basamak yükselerek 81 il içerisinde 28’inci sırada yer aldı.
IRAK, ABD VE ÇİN
Afyonkarahisar’ın Eylül ayında en çok ihracat yaptığı ülke Irak oldu. Afyonkarahisar’dan Irak’a yapılan ihracat 5 milyon 731 bin doları buldu. Afyonkarahisar’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne 3 milyon 686 bin dolar, Çin Halk Cumhuriyeti’ne ise 3 milyon 126 bin dolarlık ihracat yapıldı.
İSVİÇRE VE ÇELİKTE REKOR ARTIŞ
Eylül ayı ihracatının lideri maden ve metaller sektörü oldu. Bu sektörden 13 milyon 128 bin liralık ihracat gerçekleştirildi. Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektöründe ise 5 milyon 944 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi.
Geçen Eylül, Afyonkarahisar’dan İsviçre’ye yapılan ihracat yüzde 967 arttı. Aynı ay, çelik sektörünün ihracatı ise yüzde 4 bin 35 arttı. (Kocatepe Haber Merkezi)