• Haberler
  • Genel
  • Eylemler öğrenci yurtlarına yayıldı – Kocatepe Gazetesi

Eylemler öğrenci yurtlarına yayıldı – Kocatepe Gazetesi

Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları desteklemek için yapılan protestoların dördüncü gününde, eylemciler saldırıya uğradı. Kimliği belirsiz saldırgan bir grubun saldırdığı eylemcilerle saldırganlar arasında kavga çıktı İlk iki gün yaşanan müdahalelerin ardından olaysız eylemlerin yaşandığı iki gün geçiren Afyonkarahisar’da, önceki gece tencere ve tava çalarak başlayan protestolar kavgayla sona erdi. Üniversite öğrencileri ve taraftarların Yeşilyol Caddesi’nde [&hellip]

Eylemler öğrenci yurtlarına yayıldı

Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olayları desteklemek için yapılan protestoların dördüncü gününde, eylemciler saldırıya uğradı. Kimliği belirsiz saldırgan bir grubun saldırdığı eylemcilerle saldırganlar arasında kavga çıktı

İlk iki gün yaşanan müdahalelerin ardından olaysız eylemlerin yaşandığı iki gün geçiren Afyonkarahisar’da, önceki gece tencere ve tava çalarak başlayan protestolar kavgayla sona erdi. Üniversite öğrencileri ve taraftarların Yeşilyol Caddesi’nde toplanarak sürdürdüğü eylemleri polis uzaktan izlemekle yetindi. İki gündür İkinci Dumlupınar Caddesi’nde oturarak, şarkılar söyleyen 100’e yakın eylemci, iki saatlik eylemin ardından olaysız dağıldı.
Sosyal medyada örgütlenen eylemciler, gece yarısı yeni bir protesto başlattı. Öğrenci yurtlarının ağırlıklı olduğu Ambar Yolu Caddesi’nde saat 00.00’da tencere ve tavaları birbirine vurarak ses çıkartan Afyonkarahisarlılar, zaman zaman hükümet aleyhinde slogan attılar. Polisin ring atmaya başladığı caddede, kendi geçişlerinin protestolara arttırdığını fark eden polis, caddenin farklı noktalarında beklemeye başladı.
EYLEMCİLERE SALDIRI
KAVGA BAŞLATTI
Karşılıklı iki kız yurdunun da destek verdiği eylemde, alkollü 4 üniversite öğrencisi genç kız yurtlarının olduğu bölgede eyleme destek vermeye başladı. Sloganlara sokaktan destek veren gençlere, 6-7 kişilik bir başka grubun tepki göstermesi üzerine kavga çıktı. Caddenin karşısında bekleyen polisin müdahalesi üzerine kimliği belirsiz saldırgan grup, olay yerinden kaçtı. Direnen eylemcilere biber gazıyla müdahale eden polis, olayları yatıştırdı.
EMNİYET YETKİLİLERİNDEN
POLİSLERE RİCACI OLUN ÇAĞRISI
Müdahele sonrası uzun süre yerde kıvranan gençler için yurtlardan ve evlerden aşağıya su şişeleri fırlatıldı. Kavga ve müdahale üzerine yurt ve evlerinden tepki gösterenler, uzun süre ellerindeki tencere ve tavaları çalmayı sürdürdü. Eylemcilerin alkollü olduğunu fark eden polis gençleri eve gitmeye ikna etmeye çalıştı. Polisin biber gazını direk gözüne sıktığını iddia eden eylemci gençler ise, polislere küfürler yağdırdı. Gaz sıkan polisin yanlarına gelmesini isteyerek, direnmeyi sürdüren eylemci üniversitelilerden üçü gözaltına alındı. Olaylar sonrası vatandaşların dağılmasını ve caddenin normale dönmesinin talimatını veren emniyet yetkililerinin, görevli polis memurlarına; “Vatandaşlardan dağılmalarını isteyin. Ama rica ederek isteyin. Vatandaşa ricacı olun.” dediği duyuldu.
EYLEMLER DİĞER
YURTLARA DA YAYILDI
Yurtlarda kalanların megafonla uyarıldığı olay sonrası bir süre tepki göstermeyi sürdüren kız öğrenciler, kısa süre sonra eylemi sonlandırdı. Öte yandan Ambar Yolu’ndaki eylemle aynı saatlerde Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin yanında bulunan Kredi Yurtlar Kurumu Yurtları ile özel yurtlarda da eylem başladı. Saat 00:30’da yurtların önünde toplanan yaklaşık 300 kişilik öğrenci grup, yurt içinde sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Eylemci üniversiteliler, İstiklal Marşı ve 10’uncu Yıl Marşı’nı okuduktan sonra hükümet aleyhinde sloganlar atarak yurtlarına döndüler. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme