• Haberler
  • Genel
  • Eyleme katıldı, ceza aldı, Hacc’a gidemeyecek

Eyleme katıldı, ceza aldı, Hacc’a gidemeyecek

AFYONKARAHİSAR’a bağlı Beyyazı beldesinde taş ocağı için alternatif yol yapılmasına karşı yapılan eylem sırasında Halil İbrahim Arslan’ın Hacı olma hayalleri suya düştü. 6 yıldır Hacc sırası bekleyen Arslan’a bu yıl sıra geldi, ama Savcılık eylem dolayısıyla Arslan’a yurtdışına çıkma yasağı getirdi Afyonkarahisar’a bağlı Beyyazı beldesinde 19 Temmuz 2012 tarihinde taş ocağına alternatif yol yapılmasına karşı [&hellip]

Eyleme katıldı, ceza aldı, Hacc'a gidemeyecek

AFYONKARAHİSAR’a bağlı Beyyazı beldesinde taş ocağı için alternatif yol yapılmasına karşı yapılan eylem sırasında Halil İbrahim Arslan’ın Hacı olma hayalleri suya düştü. 6 yıldır Hacc sırası bekleyen Arslan’a bu yıl sıra geldi, ama Savcılık eylem dolayısıyla Arslan’a yurtdışına çıkma yasağı getirdi

Afyonkarahisar’a bağlı Beyyazı beldesinde 19 Temmuz 2012 tarihinde taş ocağına alternatif yol yapılmasına karşı başlatılan eylem, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle arbedeye dönüytü. Eyleme son anda katılan Beyyazılı Halil İbrahim Arslan ise, arbedede gözaltına alındı ve Savcılık’a çıkarıldı. Savcılık, 44 kişiyle birlikte Halil İbrahim Arslan hakkında da yurtdışına çıkma yasağı getirdi. 6 yıldır kutsal topraklara gidip hacı olmak için bekleyen ve bu yıl sırası gelen Arslan’ın hayalleri, bu kararla suya düştü. Toprak Mahsülleri Ofisi’nden emekli olan ve halen çiftçilik yapan Arslan, 50 bin lira teminat ödemesi durumunda Hacı olabilmek için Suudi Arabistan’a gidebilecek.
6 YILDIR BEKLİYORDU
Basın mensuplarına konuyla açıklama yapan 58 yaşındaki Halil İbrahim Arslan, “Burada eylem vardı. Halk zaten toplanmıştı. Ben halkın arkasından vardım. En son ben geldim. O sırada biber gazları atıldı. Ben kenarda kalmaya çalıştım. Arbede olmasın istedim. İleride bir bayan yatıyordu. Bir de Savaş Kocatepe diye arkadaşımız yatıyordu. Ben bayana yardımcı olmak isterken beni almaları için diye jandarma talimat vermiş. 24 saat gözaltında kaldık. Savcılık soruşturma başlattı. Savcılık’ta yurtdışı yasağı verdiler. 50 bin lira teminat verilirse yurtdışına çıkabilecek denildi. İtiraz ettik. İtirazın sonucunu bekliyoruz” dedi.
BİRLİKTE AĞLADILAR
Halil İbrahim Arslan’ın eşi 52 yaşındaki Gülşen Arslan ise “Ben, haberi duyduğumda ağlamaya başladım. Kocam gidemeyeceği için ben de gidemiyorum Hacc’a. Ama ne olursa olsun dağımızı vermeyeceğiz” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme