Evsiz kalan aile Ramazan’da evine kavuştu

İl merkezine bağlı Çayırbağ beldesinde elektrik kontağından çıkan yangınla evleri yanan Akman ailesine devlet yardım elini uzattı. Vali İrfan Balkanlıoğlu, Akman ailesine prefabrik konutlarını teslim etti Çayırbağ beldesinde yaşayan Akman ailesinin evi yangın sonrası kullanılamaz hale geldi. Bunun üzerine, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Çayırbağ Belediye Başkanlığı ve hayırseverler tarafından yaptırılan prefabrik evi Vali İrfan [&hellip]

Evsiz kalan aile Ramazan'da evine kavuştu

İl merkezine bağlı Çayırbağ beldesinde elektrik kontağından çıkan yangınla evleri yanan Akman ailesine devlet yardım elini uzattı. Vali İrfan Balkanlıoğlu, Akman ailesine prefabrik konutlarını teslim etti

Çayırbağ beldesinde yaşayan Akman ailesinin evi yangın sonrası kullanılamaz hale geldi. Bunun üzerine, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Çayırbağ Belediye Başkanlığı ve hayırseverler tarafından yaptırılan prefabrik evi Vali İrfan Balkanlıoğlu teslim etti. Teslim sırasında SYDV Müdürü Süleyman Arı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Çayırbağ Belediye Başkanı Yakup Çam ve Çayırbağlılar hazır bulundular.
AMAÇ VATANDAŞA HİZMET
Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın kendilerine “Sizler halkın içinde bizlerin eli, ayağı gözü ve kulağısınız. Valiler bizlerin temsilcileridirler. Bu yüzden öncelikle halkın içinde yaşayan sizlerde dahil herkes vebal sahibisiniz. Bu yüzden hasta, yaşlı, kimsesizlere, yoksullara ve ihtiyaç sahiplerine sahip çıkmalısınız.” dediğini söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, tüm ihtiyaç sahiplerinin tespiti için çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Çalışmalar sonucunda birçok ihtiyaç sahibine ulaştıklarını ve hepsiyle teker teker ilgilendiklerini ifade eden Vali Balkanlıoğlu; “SYDV yeni bir soluk kazandırarak, tüm çalışanları değiştirerek çok verimli bir şekilde çalışıyoruz. Hatta yaptığımız yardımlardan sonra paramız bile artıyor. Ayrıca çalışmalarımız arasında 85 yaş üstü hemşerilerimizi tespit ederek teker teker ilgilendik. Hatta gün yüzü görmemiş aylarca banyo yapamamış, sağlık muayenesi görmemiş ve hatta kapısını çalmasaydık soğuktan donarak ölecek durumda olan kişileri bulduk. Beş yıldızlı otellerde temizliğini yaptırdık, sağlık taramasından geçirdik, yardım yaptık, evlerini temizlettik ve evleri durulamayacak durumda olanları da huzur evine yerleştirdik. Bu çalışmalarımızdaki amaç vatandaşlarımıza hizmet etmek, onlara yardımcı olmak ve onların hayır duasını almaktır.” dedi.
VESİLE OLANLARDA MÜKAFATLANACAK
On bir ayın sultanı Ramazan ayının yardımlaşma için en büyük vesile olduğunun altını çizen Vali İrfan Balkanlıoğlu, iyiliği yapan ve iyiliğe vesile olanların mükafaatlarını alacaklarını söyledi. Mübarek Ramazan ayının 18’nci gününde Çayırbağ ve Afyonkarahisar’lıların Ramazan aylarının hayırlı ve mübarek geçmesini dileyen Balkanlıoğlu prefabrik evi inceleyip Akman ailesine teslim etti. Vali İrfan Balkanlıoğlu, Akman ailesine evlerinin hayırlı uğurlu olmasını diledi. Yeni evlerine kavuşan Akman ailesinin fertleri, Vali İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkür ederek, “Allah sizi başımızdan eksik etmesin, iki cihanda da aziz olun ve Allah sizin de yar ve yardımcınız olsun.” sözleriyle minnettarlıklarını ifade ettiler. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme