Evlilik öncesi 548 çift danıştı

Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Evlilik Öncesi ve Aile Danışmanlık Merkezi çalışanlarndan Hemşire Zeynep Özbek, merkezin yürüttüğü çalışmaları anlattı. Özbek’in yanı sıra Psikolog Semiha Sadık, Hemşire Dudu Turan, Hemşire Dudu Duman'dan oluşan ekip tarafından danışmanlık hizmeti veriliyor.EVLİLİĞİN TEMELİ İLETİŞİMEvlilik Öncesi ve Aile Danışmanlık Merkezi 20 Temmuz 2016 tarihinden bu tarafa hizmet veriyor. Bu tarihten itibaren [&hellip]

Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Evlilik Öncesi ve Aile Danışmanlık Merkezi çalışanlarndan Hemşire Zeynep Özbek, merkezin yürüttüğü çalışmaları anlattı. Özbek’in yanı sıra; Psikolog Semiha Sadık, Hemşire Dudu Turan, Hemşire Dudu Duman’dan oluşan ekip tarafından danışmanlık hizmeti veriliyor.
EVLİLİĞİN TEMELİ İLETİŞİM
Evlilik Öncesi ve Aile Danışmanlık Merkezi 20 Temmuz 2016 tarihinden bu tarafa hizmet veriyor. Bu tarihten itibaren 548 çifte hizmet verdiklerini bildiren merkez çalışanlarından Hemşire Zeynep Özbek; “Öncelikle çiftlerimize evlilik sürecinde olması gerekenlerden bahsediyoruz. Bu süreçte ki her türlü şatlardan bahsediyoruz. Arkasından evlilik temelinin doğru ve yeterli ileşitim kurmak olduğunu anlatıyoruz. İlk etapta aldıkları evlilik kararını sorgulatıyoruz. Birbirlerini ne kadar tanıdıklarını, kararlarından ne kadar emin olduklarını kendilerine soruyoruz. Çiftlerin ne kadar süredir birbirlerini tanıdıklarını ve bu sürenin gerçek anlamda tanıma da yeterli olup olmadığını birlikte irdeliyoruz. Burada emin olmak ve samimiyet önemli” dedi.
SORU İŞARETLERİ
KALDIRILIYOR
Zeynep Özbek , merkeze başvuran çiftlerle bir evlilikte nelerin gerektiğini, sorumluluklara gerçekçi olarak yaklaşıp yaklaşamadıklarını konuştuklarını belirtti. Özbek;  “Görüşmemizde çiftlerin aralarında iletişimsel bağlantı, cinsellik gibi konuları ele alıyoruz. Aynı zamanda kendi aralarında çözemedikleri sorunları da görüşmelerde dile getiriyorlar. Kafalarında evlilikle ilgili oluşabilecek bütün soru işaretlerini kaldırıyoruz. Karşılıklı soru-cevap şeklinde eğitimize devam ediyoruz. Eğitim başlangıcında önce birimimizi tanıtıyoruz. Neden böyle bir birime ihtiyaç duyulduğu ve kurulduğunu anlatıyoruz. Daha sonra çiftlerimizi tanıma aşamasına geçiyoruz. Birbirlerini ne kadar süredir tanıdıklarını öğreniyoruz. Kültürel fark var mı? Aralarında ki uyum nedir bunları değerlendiriyoruz” diye konuştu.
GÖRÜŞME FİKİRLERİ DEĞİŞTİRİYOR
Evlilikle atılan aile birlikteliğinin temelinin “biz” olduğu vurgusunda bulunduklarından söz eden Özbek sözlerine şöyle devam etti: “Evliliklere ailelerin etkisine dikkat çekiyoruz. Sadece kişiler değil ailelerle de evleniliyor. Eğer yaş farkı var ise bunun üzerine de değiniyoruz. Gelen çiftlerin durumuna, özeline, ihtiyacına göre eğitimimizin yönü değişebiliyor. İlk başta çiftler prosedürü tamamlamak için bize geldiklerini düşünüyorlar. Ama buraya girdikten bizlerle görüştükten sonra ki fikirleri çok değişiyor. Burada gördükleri samimiyet ve eğitim sonucu onlarda açılmaya varsa problem ya da problemlerin farkına vararak çözümleme gayretine giriyorlar. Kişisel anlattıkları özellerin mahremiyet çerçevesinde burada kaldığından eminler. Biz tüm başvuran çiftlere bu güveni telkin ediyoruz” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme