• Haberler
  • Siyaset
  • 'Evet dersek AKP'li hayır dersek CHP'li ya da hain olmayacağız'

'Evet dersek AKP'li hayır dersek CHP'li ya da hain olmayacağız'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Afyonkarahisar İl Başkanı Cemil Çoker referandum manifestosu yayınladı.İHTİYAÇ BİRLİK VE BERABERLİKCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan Binali Yıldırım'a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve sivil toplum kuruluşlarına açık çağrıda bulunan Çoker 'Lütfen bu milleti germeyin. İki tarafta birbirini hainlikle suçlamasın. Kamplara kutuplara bölmemek için sert söylemlerden sakının. [&hellip]

Büyük Birlik Partisi (BBP) Afyonkarahisar İl Başkanı Cemil Çoker referandum manifestosu yayınladı.
İHTİYAÇ BİRLİK VE BERABERLİK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan Binali Yıldırım’a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve sivil toplum kuruluşlarına açık çağrıda bulunan Çoker; “Lütfen bu milleti germeyin. İki tarafta birbirini hainlikle suçlamasın. Kamplara kutuplara bölmemek için sert söylemlerden sakının. Şu referandumu demokrasi şölenine çevirerek huzur içinde geçirelim. Birliğe ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. Umarım bunu sağlarsınız” dedi.
BBP SİYASETİN YÜZ AKI
“İki çift de sözümüz var muhattaplarına” diyen Çoker; “CHP düşmanlığından evet, AKP düşmanlığından hayır diyen herkes birazcık düşünsün. Tabi aklını kullananlar için geçerlidir. Her seçim öncesi olduğu gibi, şimdi de BBP’ye Mustafa Destici’ye ve Alperen’lere salya sümük saldıran karaktersizler, satılık kalemşörler dinleyin. 24 yıllık mazisinde eğilmemiş bükülmemiş, her zaman milletin yanında durmuş ‘Siyasetin Yüz Akı’ olmuş bir camiaya her türlü çirkefliği reva görenler. Bütün kanallar emrinizde istediğiniz gibi algı operasyonu yapıyorsunuz” ifadelerini kullandı.
“BİZE FETÖ KADAR GÜVENMEDİNİZ”
Aradan geçen 8 yıllık süreçte BBP’nin merhum Lideri Muhsin Yazıcıoğlu davasının aydınlatılmasının düşünülmediğini kaydeden Cemil Çoker; “Sekiz  yıldır bir an bile aydınlatmayı düşünmediğiniz şehit liderimizin davasını kapatmak için uğraşıyorsunuz. Birde ahlaksızca Muhsin Yazıcıoğlu ismini kullanıyorsunuz. Onun adına şöyle yapardı böyle yapardı diye ahkam kesiyorsunuz. PKK’lılara yakın olduğunuz kadar bize yakın olmadınız. KCK’lılara kucak açtığınız kadar Alperen’lere kucak açmadınız. AB’ye gönlünüzü açtınız kadar bize gönlünüzü açmadınız. ABD ile yaptığınız ittifaki bize çok gördünüz. FETÖ’yü övdüğünüz ve güvendiğiniz kadar Muhsin Yazıcıoğlu’na bile güvenmediniz” ifadelerine yer verdi.
Alperenler ve BBP kanadından gelen hiçbir uyarının Allah rızası için dikkate alınmadığını belirten Çoker; “Saldırın saldırabildiğiniz kadar, ne kadar gücünüz varsa saldırın. Ne kadar hain varsa hepsi ile sarmaş dolaş olacaksınız. Sonrada bütün derdi vatan millet ve Allah’ın rızası olan Büyük Birlik Partililere, Genel Başkanımız Mustafa Destici’ye ve Alperenlere etmediğinizi bırakmayacaksınız. Evet bu kadar orantısız ve haksız yarışta size gücümüz yetmiyor olabilir. Ekrandan yapılan saldırılara aynı ekranlardan cevap veremeyebiliriz. Olsun. Ama yüreğimizi de susturamazsınız ya. Biliyoruz sürekli tahrik edip bak bunlar hakaret ediyor hainlerle beraber oluyor diyeceksiniz. Dersiniz sizden her şey beklenir” dedi.
TOPLUMU GERMENİN
GEREĞİ YOK!
BBP olarak kendilerinin demokratik bir referandum için OHAL’in kaldırılması gerektiğini ifade ettiklerini aktaran Çoker şu ifadelere yer verdi: “Evet diyenler rahatça evet desin… Hayır diyende rahatça hayır desin. Olması gereken budur. Ne kadar demokrasi ve insan haklarına saygılı olduğunuzu görelim demişiz. Yetkili kurullarımız ile istişaremizi tamamlayınca kararımızı açıklarız. Toplumu germenin gereği yok demişiz. Bizim vicdanımız rahat, istişaremizi yapar en demokratik kararı veririz. Evet ise evet, hayır ise hayır çıkan karar neyse onu da açıklar, adam gibi aslanlar gibi arkasında dururuz”.
“KINAMAYA
ALDIRMIYORUZ”
Kınayanın kınamasına aldırmadan doğru neyi biliyorlarsa, hangi sonuç milletin lehine olacağına inanırlarsa onun olmasını sağlamak için mücadele edeceklerini vurgulayan Cemil Çoker; “Ama daha kararımızı açıklamadan Kanal A’ nın tetikçisi Alper Tan, Akit Gazetesi’nin tetikçisi Abdurrahman Dilikara (Dilipak) saldırılara başlamışlar. Saldırın köpeksiz köy buldunuz değneksiz geziyorsunuz. Yazın çizin iftira edin, kimin ne dediği bizim için önemli değil. 2010 referandumunda eksik ama evet derken AK Parti’li olmadık. Cumhurbaşkanı seçiminde (şimdi MHP milletvekili) Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlunu destekleyince de CHP’li yada MHP’li olmadık. Bu referandumda da evet dersek AK Partili’li hayır dersek’te CHP’li yada hain olmayacağız biline” diye konuştu.     

Bakmadan Geçme