• Haberler
  • Siyaset
  • “Evet çıkarsa, ‘asgari ücretliye zam yapalım’ denilmeyecek”

“Evet çıkarsa, ‘asgari ücretliye zam yapalım’ denilmeyecek”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandumda, sandıktan “Hayır” oyunun çıkacağını belirtti. Demirkırkan, “Burada rant yok. Burada tüm baskıları göze alan, medyanın tüm kollarının zapt edildiği bir dönemde kıt imkanlarla savaş veren insanların inancı var, azmi var. Bizim 'gönlümüze ferahlık verecek, işimizi kolaylaştıracak, gücümüzü artıracak bir değil binlerce yardımcımız' var. Hiç [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandumda, sandıktan “Hayır” oyunun çıkacağını belirtti. Demirkırkan, “Burada rant yok. Burada tüm baskıları göze alan, medyanın tüm kollarının zapt edildiği bir dönemde kıt imkanlarla savaş veren insanların inancı var, azmi var. Bizim “gönlümüze ferahlık verecek, işimizi kolaylaştıracak, gücümüzü artıracak bir değil binlerce yardımcımız” var. Hiç tereddütümüz yok. Harun olmak için gelip Karun olanlar bunu anlayamazlar. Şuhut’ta 20 gün önceden aldığımız izne rağmen miting saatini değiştirmeye ve iptal ettirmeye çalışanlara, Sandıklı’da sürekli yırtılan bilboard resimlerine, merkezde belediye anonslarının yapılmamasına rağmen Hayır çıkacak. İstediğiniz baskıyı yapmaya devam edin. Bizim arkamızda devlet yok, zorla korkutularak maddi ve manevi yardım veren işadamlarımız yok. Ama bizim ülkemizin aydınlık geleceğine dair inancımız var. Ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle dolaşarak, insanlarımıza tek tek dokunarak, uzun uzun anlatarak, sohbet ederek mücadelemize devam ediyoruz. Onlar saraylarda oturup, devletin uçaklarıyla dolaşsınlar bizler halkımızla iç içe kol kola yolumuza devam edeceğiz” dedi.
BÜTÇE YETKİSİ
ELEŞTİRİSİ
Ekonomik durumun, 16 Nisan’da “Evet” çıkması hâlinde daha zorlayacağını belirten Demirkırkan, “Ekonomi harap haldeyken yeni Anayasada ekonomiyle ilgili ne var. Hiçbir şey olmadığı gibi burada da tek adama endekslenen bir bütçe var. Parlamenter demokrasilerde bütçe yapma yetkisi meclisindir. Önerilen Anayasa değişikliği ile bütçeyi Başkan yapacak, meclise sunacaktır. Eğer Meclis önerilen bütçeyi kabul etmezse geçen yılın bütçesi yeniden değerlenme oranında artırılarak devam edilecektir. Yani diğer bir ifadeyle meclisin bütçe konusunda son ve belirleyici söz söyleme hakkı elinden alınmaktadır. Ülkenin yüzde 100’ünden toplanan vergiler yüzde 51 oy alan bir kişi tarafından belirlenecektir. 645 milyar liralık bütçe tek kişinin insafına ve yönetimine bırakılacak. Milletin vergilerinden toplanan paralar milletin konrtrolünden çıkacak. İşçinin, memurun ve emeklinin  ne kadar maaş alacağına, çiftçinin ürettiği malların taban fiyatına, buğday, arpa, pancar, fındık çay, üzüm fiyatlarını bir tek kişi belirleyecek. Kimsenin buna müdahale hakkı olmayacak. Hatta meclisin dahi müdahale hakkı olmayacak. Anayasa’nın 161’inci maddesinde yapılan değişiklikle Meclis görüşmeleri sırasında ‘milletvekilleri, gider artırıcı veya gelirleri azaltıcı önerilerde bulunamazlar.’ önerisi getirilmektedir. Yani Başkanın önerdiği bütçe mecliste görüşülürken milletvekilleri gider artırıcı yani ücretliye zam yapalım, süt ve taban fiyatlarını artıralım, emekliye iki maaş ikramiye verelim diyemeyecek. Ya da gelir azaltıcı yani Bağ-Kur borçlarına af getirelim, askeri ücreti vergi dışı bırakalım, KDV yada ÖTV’yi düşürelim diyemeyecek. Yani milletvekilleri vatandaş lehine değişiklik önergesi veremeyecek” ifadelerini kullandı.
KIBRIS BARIŞ HAREKATI
HATIRLATMASI
Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in, “Saadet Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin yanyana gelmesini anlayamıyorum” sözlerine de karşılık veren Demirkırkan, “Sayın Başkan Yurdunuseven, Saadet Partisi’nin nasıl CHP ile birlikte olduğunu anlayamadığını ifade etmiş. 1974 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin 37’nci hükümetini Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan kurdu. Bu hükümet Türkiye tarihine altın harflerle yazılan Kıbrıs Barış Harekatı’nı gerçekleştirdi. Sözde değil, özde kahramanlık yaptı. Vatan menfaati için bir araya gelmenin en güzel örneğini verdi. Bugün de ülkemizin üzerinde Cumhuriyetimizin üzerinde, demokrasimizin üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Gerçek vatanseverler vatan için, millet için hiç tereddüt etmeden bir araya geliyor. Siz bunu anlayamazsınız. Bu vatan sevgisidir” dedi.
>> Murat ARISOY’un Haberi

Bakmadan Geçme