Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Evciler AT ve TİGH projesi tamamlandı

Evciler AT ve TİGH projesi tamamlandı

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar’da yürütülen üç projeden biri olan “Afyon Evciler Arazi Toplulaştırma ve TİGH Projesinde” proje çalışmaları bitirilerek, geçici kabul işlemleri tamamlandı

 

Arazi toplulaştırması ile birlikte diğer altyapı hizmetlerinin de düşünülmesi zorunluluğuyla 2018 yılında yapılan yasal düzenleme sonucu ülke genelinde arazi toplulaştırma çalışması yapma yetkisi Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı DSİ Genel Müdürlüğüne verildi.
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Evciler ilçesi Akyarma, Altıova, Baraklı, Bostancı, Evciler Merkez ve Gökçek köyleri ile Sandıklı İlçesi’ne bağlı Hırka, Kızılca, Emirhisar, Saltık, Sorkun ve Yumruca Köyü’nde tamamlanan proje çalışmaları ile ilgili bilgiler vererek, “Bu yıl içerisinde tescil edilerek tapuları dağıtılan 9 bin 430 hektarlık alan ile proje kapsamında toplam 23 bin 795 hektarlık alanda 29 bin 727 adet parselin toplulaştırma sonucu 17 bin 424 adet tapu dağıtıldı. Yüzde 41,38 oranında toplulaştırma oranına ulaşıldı. Sözkonusu köylerde 964 kilometre tarla içi yollar açılarak, 60 menfez geçişi tamamlandı. Sınır düzeltilme, ağaç kök sökümü ve tarla içi geliştirme hizmetleri işleri yapıldı. Arazi toplulaştırma ve TİGH Projesi tamamlanan köylerde geleneksel tarım faaliyetleri dışında üretim faaliyetleri ve ürün deseninde değişiklikler ile üretimin artacağı tahmin edilmektedir.” dedi.
Yıldız sözlerine şöyle devam etti: “Sulama projeleri arazi toplulaştırmasına bağlı olarak uygulandığı takdirde parsel sınırlarına bağlı kalmadan en ekonomik şekilde, sulama, yol ve tahliye planlaması yapıldığından, yatırım maliyetlerinde tasarruf ve kamulaştırma maliyetlerinde azalma olmaktadır. Arazi toplulaştırması ile parseller büyüyecektir. Tarım teknikleri ve sulama metotlarının uygulanması kolaylaşır. Parsel sayısı azalır büyüklüğü artar. Düzenli ve ideal parsel şekilleri oluşturulması ile yola ve kanala kavuşur. Parseller arasındaki mesafeler azalır, yakıt tasarrufu sağlanır. Zirai mücadele ve gübreleme kolaylaşır. Sulama oranı ve randımanı artmaktadır.”