Eûzü Besmelenin Anlamı?

Eûzü Besmelenin anlamı nedir? Sizler için araştırdık.

Eûzü besmele nasıl çekilir?

Euzubillahimişeşşeytanirracim ya da Bismillahirrarhmanirrahim diye çekilen Besmele, her işe başlarken ve her alınacak kararda Allah’a sığınarak, şeytanın şerrinden korumayı Allah’tan dileme anlamına gelir.

EUZU BESMELE NASIL ÇEKİLİR?

Euzu besmele “Euzubillahimişeşşeytanirracim ya da Bismillahirrarhmanirrahim” diyerek çekilir. Her işe başlarken, Kur-an ayetleri- sureleri okurken de çekilir.

BESMELENİN ANLAMI NEDİR?

Besmele, Bismillâhirrahmanirrahim, ifadesi, işime, sözüme Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla başlıyorum anlamına gelir. Kuran’da surelerin başında bulunan Besmele, aynı zamanda Neml Suresi’nin 30. ayetinde de geçmektedir. Okunuşu, “İnnehu min suleymâne ve innehu bismillâhir rahmânir rahîmrahîmi” şeklindedir.

EUZU BESMELENİN FAZİLETİ NEDİR?

Euzu Besmele bir işe başlarken şeytanın şerrinden ve vesvesesinden Allah’a sığınmak için okunur. Bir işe başlarken, bir yolculuğa çıkarken, yemek yemeye başlamadan önce, abdest alırken euzu besmele okunur. Bir işi kolay kılmak ve işi hayırlı etmek amacıyla da Müslümanlar Besmele çeker.

35 BESMELE NE ANLAMA GELİR?

İslam geleneklerinde bazı rakamlar hayır ve uğur dileklerini ifade etmek için kullanılır. Bu anlamdma 35 kez tekrarlanan Besmele’nin bulunduğu ortama bereket getireceği ve kem gözlerden koruyacağına inanılır.

Bakmadan Geçme