Etlerde şüphe var mı? – Kocatepe Gazetesi

Et Balık Kurumu’nda ölü hayvanların etlerinin piyasaya sürülmesi ile ilgili tartışmaların ardından gözler Afyonkarahisar’a çevrildi. Et fiyatlarının arttığı dönemde Et Balık Kurumu’ndan gelen etlerin Afyonkarahisar’da satıldığı hatırlatılırken Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Afyon’daki etlerde bir sorun olmadığını söyledi Et Balık Kurumu’yla ilgili bir iddianame hazırlandı. Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, “Piyasadan temin edilen [&hellip]

Etlerde şüphe var mı?

Et Balık Kurumu’nda ölü hayvanların etlerinin piyasaya sürülmesi ile ilgili tartışmaların ardından gözler Afyonkarahisar’a çevrildi. Et fiyatlarının arttığı dönemde Et Balık Kurumu’ndan gelen etlerin Afyonkarahisar’da satıldığı hatırlatılırken Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Afyon’daki etlerde bir sorun olmadığını söyledi

Et Balık Kurumu’yla ilgili bir iddianame hazırlandı. Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, “Piyasadan temin edilen şap ve veremli hayvanlar ile ölü hayvanların etleri piyasaya sürüldü. EBK’ya ait sağlıklı etler alındı yerine hastalıklı etler Kurum’a teslim edildi. Yurtdışından getirilen hayvanlar zimmete geçirildi” denildi.
Et Balık Kurumu’nun Sakarya’daki kombinası ile ilgili iddiaların da gündeme geldiği soruşturma, gözleri Afyonkarahisar’a çevirdi. Et fiyatlarının arttığı dönemde Afyonkarahisar’a getirilen ucuz etlerin Sakarya kombinasından alındığı hatırlatılırken Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, bu konuda bir sıkıntı olmadığını kaydetti. Mühsürler, “Biz Afyonkarahisar’a sağlıklı etleri getirdik. Hayvanlar, gözümüzün önünde kesildi” dedi.
Öte yandan etlerle ilgili şüphe giderek büyüyor. Konu yaygın-ulusal basında da geniş yer buluyor. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’nın olaya el koyduğu belirtildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme