Etkinlik sektörü TESKON çatısı altında birleşti

Davet ve etkinlik sektörü temsilcileri tarafından kurulan federasyonlar Tüm Etkinlik Sektörü Konfederasyonu kısa adıyla TESKON çatısı altında birleştiklerini açıkladı   Davet ve etkinlik sektörü temsilcileri tarafından kurulan federasyonlar Anadolu Davet ve Etkinlik Federasyonu, Ege Davet ve Etkinlik Federasyonu, Düğün Sektörü İşletmecileri Federasyonu ve Tüm Etkinlik Sektörü Federasyonu yönetimleri çatısında birleştiklerini duyurdu. 'GÜÇLÜ TEMSİL YETENEĞİNE KAVUŞULDU' [&hellip]

Davet ve etkinlik sektörü temsilcileri tarafından kurulan federasyonlar Tüm Etkinlik Sektörü Konfederasyonu kısa adıyla TESKON çatısı altında birleştiklerini açıkladı

Davet ve etkinlik sektörü temsilcileri tarafından kurulan federasyonlar; Anadolu Davet ve Etkinlik Federasyonu, Ege Davet ve Etkinlik Federasyonu, Düğün Sektörü İşletmecileri Federasyonu ve Tüm Etkinlik Sektörü Federasyonu yönetimleri çatısında birleştiklerini duyurdu.
“GÜÇLÜ TEMSİL YETENEĞİNE KAVUŞULDU”
Konu hakkında yapılan açıklamada, “Türkiye genelinde 30 ilde kurulan sektör dernekleri ve bağlı oldukları federasyon yönetimleri Bursa’da DÜSOD derneğinin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda kuruluş başvuru sürecine getirdikleri konfederasyon yapılanması ile etkinlik sektörünün çok daha güçlü bir temsil yeteneğine kavuştuğunda hem fikir oldu. Türkiye’nin farklı bölgelerindeki 30 ilden toplantıya katılan sektör temsilcileri yaşadıkları sektörel sorunları dile getirdikleri toplantıda, bundan sonraki süreçte sorunların çözümü için ilgili merkezi ve yerel yönetimlerle konfederasyon çatısı altında temaslarda bulunma kararı alındı. Covid-19 pandemi sürecinde kurulan etkinlik sektörü dernekleri pandemi sürecinde sektörün sesi oldular. Çözüme katkı için öneriler geliştirdiler. Pandemi sonrası süreçte de sektör firmalarının yaşadığı uzlaşmazlıklar ve hukuki süreçlerde taraf olunup, sektörün mesleki gelişimine katkı koymaya devam edilecektir.” denildi.
“YAPI 50’YE YAKIN İŞ KOLUNU KUCAKLIYOR”
Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Pandemi sürecinde Ankara, İstanbul ve İzmir illerindeki dernekler DESOİD, TEODER ve İZOB-DER tarafından başlatılan örgütlenme çalışmaları Anadolu’nun diğer illerinin de sahiplenildi. Böylece konfederasyon kuruluş sürecine ulaşmıştır. Bu yapı sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, düğün mekânlarından, kurumsal toplantı organizatörlerine, organizasyon tedarik firmalarından sektörde faaliyet gösteren 50’ye yakın iş kolunu kucaklamaktadır. Etkinlik sektöründe yer alan tüm dernek ve firmaları TESKON’a katılmaya davet ediyoruz.”
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Bakmadan Geçme