Ethem Tem fotoğraf sergisi açıldı

Bu yıl 3. düzenlenen Ethem Tem fotoğraf yarışmasında dereceye giren eser sahiplerine ödülleri törenle verildi. Törende konuşan ADD Şube Başkanı Veli Cengiz, serginin başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarının anısına düzenlendiğini vurguladı   Ethem Tem Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren eserler Gedik Ahmet Paşa Medresesi (Taş Medrese) bahçesinde dün öğleden sonra açılan sergi [&hellip]

Bu yıl 3. düzenlenen Ethem Tem fotoğraf yarışmasında dereceye giren eser sahiplerine ödülleri törenle verildi. Törende konuşan ADD Şube Başkanı Veli Cengiz, serginin başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarının anısına düzenlendiğini vurguladı

Ethem Tem Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren eserler Gedik Ahmet Paşa Medresesi (Taş Medrese) bahçesinde dün öğleden sonra açılan sergi ile sergileniyor. Yarışmada dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri sergi açılışından sonra verildi. Törene askeri ve mülki erkânın yanında çok sayıda sanatsever katıldı.
“YARIŞMA İKİ AŞAMADAN OLUŞTU”
Serginin açılış kurdelesini; Afyonkarahisar Vali Vekili Mehmet Keklik, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Zafer Haftası programına katılmak üzere törende hazır bulunan Kuvvet Komutanlıklarının temsilcileri, Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz ve ADD Şube Başkanı Veli Cengiz birlikte kesti. Sergi açılışından sonra katılımcılara hitap eden Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Veli Cengiz, Ethem Tem Fotoğraf yarışmasının iki alanda yapıldığını söyledi. Cengiz şöyle konuştu: “Ethem Tem Fotoğraf yarışmasın ilk kısım Türkiye’nin kültürünü ve doğal güzelliklerini anlatan fotoğraflar, diğeri ise tarihi mekânların geçtiği yerlerin fotoğraflarından oluşmaktadır. Ethem Tem, Atatürk’ün Kocatepe’deki kalpaklı tarihi figürünü çeken kişidir. Bu yarışmayı bu yıl 3. kez onun adına düzenliyoruz.”
“SERGİ ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARININ ANISINA DÜZENLENİYOR”
Ethem Tem Fotoğraf sergisinde Atatürk fotoğraflarının az olduğu değerlendirmesini yorumlayan Cengiz şu ifadelere yer verdi: “Atatürk’ün 1938 yılından sonra çekilmiş fotoğrafı yoktur. 1922 yılında İzmir’de Ethem Tem çektiği fotoğrafların filmlerini bir fotoğrafçıya verir. İzmir’de o zaman çıkan büyük yangında fotoğraf filmleri de yanarak yok olur. Dolayısıyla ondan sonra Atatürk’ün fotoğrafı yoktur. Sanatçı resmi yapabiliyor. Ama fotoğraf böyle değil. O nedenle biz o günlerin kahramanları başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm büyüklerimizi ve silah arkadaşlarını rahmet ve saygıyla anıyoruz. Hepsinin ruhları şad olsun. Ethem Tem Fotoğraf Yarışmasını onların anısına düzenliyoruz.”
PROGRAM ÖDÜLLERİN VERİLMESİYLE TAMAMLANDI
Sergi açılış programı Ethem Tem Fotoğraf Yarışması birinci, ikinci, üçüncü ve özel ödüle layık görülen eserin sahiplerini temsilen bulunan kişilere ödüllerinin verilmesiyle tamamlandı. Yarışmanın birincisi Üstün Özel’in adına ödülü Vali Vekili Mehmet Keklik’ten Öznur Çaylak aldı. Yarışmanın ikincisi Bahri Kızıltaş adına ödülü Coşkun Çınar, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp’ten aldı. Yarışmanın 3. Emrullah Akgün’e ödülünü Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek verdi. Yarışma özel ödülünü almaya hak kazanan Bilal Eskioğlu adına ödülü Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Ali Temiz’e ödülü Tuğamiral Nilüfer Çutuk verdi. DP Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal yarışmanın seçiçi kurul üyeleri; Burak Şenbak, Cengiz Karlıova, İhsan Akar, Mehmet Erol ve Muzaffer Uyan’a teşekkür belgelerini verdi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme