• Haberler
  • Genel
  • Etem Tem'in Adını Yaşatan Yarışmada Yeni Hedef

Etem Tem'in Adını Yaşatan Yarışmada Yeni Hedef

Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kocatepe'de Büyük Taarruz'la özdeşleşen fotoğrafını çeken Etem Tem adına düzenlenen yarışmanın uluslararası hâle gelmesi için çalıştıklarını belirtti

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 26 Ağustos 1922’de Kocatepe’de başlattığı Büyük Taarruz’la özdeşleşen fotoğrafını çeken Etem Tem ismi, fotoğraf yarışmasında yaşatılıyor. Afyonkarahisar Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin işbirliğinde bu yıl 6’ncı kez düzenlenecek olan Etem Tem Ulusal Fotoğraf Yarışması, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından da onaylandı. Türkiye genelinde gösterilen ilgi sayesinde “Yıldızlı Fotoğraf Yarışması” kategorisine yükselen Etem Tem Ulusal Fotoğraf Yarışması’na bu yıl da çok sayıda sanatçının eseriyle katılması bekleniyor.

Haber

SONUÇLAR 23 AĞUSTOS’TA AÇIKLANACAK

Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz, “Etem Tem Fotoğraf Yarışmamız başladı. Profesyonel olarak fotoğrafçılık yapan meslek ustalarımız ve bir uğraşı olarak fotoğraf çeken sanatçılarımızın katılımlarını bekliyoruz. 15 Ağustos 2024 günü saat 23’e kadar eser gönderilebilir. Sonuçlar 23 Ağustos 2024’te açıklanacak; Ödül Töreni ve Sergi etkinliğimiz ise 6 yıldır olduğu gibi 26 Ağustos 2024’te gerçekleştirilecek. Bu yarışmamızı düzenlememizde bizlerden desteklerini esirgemeyen ve sergilerimizi onurlandıran Afyonkarahisar Valimiz Sayın Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na, yarışmayı gönülden destekleyen Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Sayın Burcu Köksal’a, bu yarışma teklifimizi kabul eden 2009-2019 dönemi Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Çoban’a, yarışmamızın devam etmesini uygun gören 2019-2024 dönemi Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek’e teşekkür ediyorum” dedi.

Haber

DEĞERLİ JÜRİ ÜYELERİ VAR

ADD Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz, “Fotoğrafçı Ali Helvacıoğlu, Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından verilen Excellance for Services Rendered for FIAP unvanlı sanatçı Burak Şenbak, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcımız Cem Kasapoğlu, Afyon Frig Fotoğraf Derneği’nden Coşkun Çınar ile Fotoğraf sanatçısı Özlem Gün Bingöl jüri üyelerimiz olacak. Bizim hedefimiz, ulusal olarak ses getiren bu yarışmamızı uluslararası hâline getirerek Afyonkarahisarımız’ın, Kocatepemiz’in uluslararası düzeyde tanınmasını sağlamaktır. Tüm dünyanın hayranlıkla bahsettiği Atatürkümüz’ün, Afyonumuz’la olan tarihi bağını anlattığımızda yarışmamıza uluslararası katılımın da yüksek olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme