• Haberler
  • Genel
  • Eşrefpaşa sakinleri camiye kavuşacak – Kocatepe Gazetesi

Eşrefpaşa sakinleri camiye kavuşacak – Kocatepe Gazetesi

Eşrefpaşa Mahallesi ile birlikte toplam 6 mahallenin yararlanacağı Mehmet Akif Ersoy Camii ve Kur’an Kursu’nun temeli dualarla atıldı. Cami inşaatı yanına yine 6 mahallenin yararlanacağı bir lise binası yapılacağı belirtilirken camii inşaasına hayırsever katkıları bekleniyor Cami özellikleri anlatıldı Eşrefpaşa Mahallesi’nde Mehmet Akif Ersoy Camii ve Kur’an Kursu’nun temel atma töreni dün yapıldı. İstiklal Marşımızın okunmasıyla [&hellip]

Eşrefpaşa sakinleri camiye kavuşacak

Eşrefpaşa Mahallesi ile birlikte toplam 6 mahallenin yararlanacağı Mehmet Akif Ersoy Camii ve Kur’an Kursu’nun temeli dualarla atıldı. Cami inşaatı yanına yine 6 mahallenin yararlanacağı bir lise binası yapılacağı belirtilirken camii inşaasına hayırsever katkıları bekleniyor

Cami özellikleri anlatıldı
Eşrefpaşa Mahallesi’nde Mehmet Akif Ersoy Camii ve Kur’an Kursu’nun temel atma töreni dün yapıldı. İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Mehmet Akif Ersoy Camii Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkan Yardımcısı Ramazan Kasırga yaptı. Camii inşaatının özellikleri hakkında bilgi veren Kasıgra, cami inşaa edilecek arsa alanının 2 bin 500 metrekare olduğunu bildirdi. İnşaatın zemin kat, çok amaçlı salon, gasilhane ve dernek idare binasından oluştuğunu söyledi. Dernek Başkan Yardımcısı Ramazan Kasırga; “Camimizin ana ibadet bölümü 500 kişi, son cemaat bölümü 50 kişidir. Kadınlar mahfili 150 kişi kapasiteli olup camimiz yaklaşık 7 yüz kişiye cevap verecek şekilde inşa edilecektir. Engelli vatandaşlarımız için özel giriş rampası, yaşlılar için asansörlü çıkış imkanı düşünülmektedir. Camimize müştemilat olarak Kur’an Kursu ve şadırvan hedeflerimiz arasındadır. Camimizin zeminden yüksekliği yaklaşık 20 metredir.” dedi.
Ersoy toparlayıcı isim
Mehmet Akif Ersoy Camii Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanı Muttalip Gümüş konuşmasına, camiye Mehmet Akif Ersoy ismini neden verdiklerini anlatarak başladı. Ersoy’un milli marşımız İstiklal Marşımızın yazarı olduğunu belirten Muttalip Gümüş; “O bizleri bir arada tutan İstiklal Marşımızın yazarıdır. Mehmet Akif Ersoy Milli Mücadele yıllarında birlik ve beraberliği savunarak çetin mücadeleler vermiştir. Bunu anlamak için Safahat adlı eserini okumak yeterlidir. 2011 yılı da Mehmet Akif Ersoy yılı ilan edilerek camimize onun adını koymamızın ne anlam ifade ettiğini sanırım açıklamaktadır. Ruhu şad olsun nur içinde yatsın. Derneğimiz 19 Şubat 2009 tarihinde kurulmuştur. Yoğun bir çaba sonucu camimizi inşa edeceğimiz arsa temin edilmiştir. Hızlı bir çalışma ile temelini atma noktasına getirdik. Bu süreçte bizlere yardımcı olan Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a, Belediye personeline, proje çizimlerini yapan mühendislerimize, İl Müftülüğü çalışanlarına, İl Dernekler Müdürlüğü çalışanları ve arsalarını veren hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Cami inşaatı bittiğinde burada sadece namaz kılınan bir alan değil, çocuklarımıza dinlerini ve kültürlerini de öğreten, bilimin teknik ve inceliklerini kavratan sosyal ihtiyaçlarını da gideren bir eğitim ve öğretim yuvası da olacaktır.” diye konuştu. Muttalip Gümüş, Mehmet Akif Ersoy Camii’nin yan tarafında ki alana bir lise temeli atıldığında her ikisinin birbirini tamamlayacağı vurguladı.
Lise alanı oluşturuldu
Törende Karaman Camii İmam Hatibi Hüseyin Demir tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunuldu. Ulu Cami İmamı Hasan Balık’ın öncülüğünde Mehmet Kale, Nurettin Durgun tarafından söylenen ilahiler dinlendi. Eşrefpaşa Mahalle Muhtarı Kamil Yamaç, cami alanının imar mevzuatı gereğince sosyal alan statüsünde bulunduğunu belirtti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın göreve seçildikten sonra kendilerine gerekli desteği verdiğini kaydeden Muhtar Yamaç; “Sayın Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum. Cami ve Kur’an Kursu hem Eşrefpaşa Mahallesine hem de Fatih Mahallesine kazandırılacaktır. Emeği geçen Fen İşleri Müdürlüğü yetkililerine ve herkese teşekkür ediyorum. Sayın eski Valimiz Haluk İmga beyefendinin müracaatları, Sayın Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’ın, daire amirlerimizin gayretleriyle Eşrefpaşa Mahallemize bir de eğitim alanı kazandırdık. Bu alanda gerekli imar tadilatını yapan Belediyemize yine teşekkür ediyoruz. Eşrefpaşa Mahallesi’nin ortasında 6 mahalleye taşımaya imkan vermeden Beyazıt, Sahipata, Veyselgarani, Fatih gibi mahallelerin çocuklarına bir lise hediye ettiler. Mahalle muhtarı olarak teşekkür ederken Sayın Belediye Başkanıma hürmetlerimi arz ediyorum.” şeklinde konuştu.
Camiler yaygın eğitim
kurumları
İl Müftü Vekili Ali Abay, Karaman Camii İmam Hatibi Hüseyin Demir’in okuduğu ayette bahsettiği üzere camileri ancak inanların yapacağının altını çizdi. Allah-u Teala’nın “Camiyi ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazını kılan, zekatını veren ve başka bir şeyden korkmayıp yalnızca Allah’tan korkan müminler inşa eder.” buyurduğunu hatırlatan Müftü Vekili Ali Abay, pek çok nimetin elde iken kıymet bilinmediğini hatırlattı. Camilerin olmaması halinde insanların hak ve hakikat adına bildiklerini nereden öğrenceklerinin düşünülmesini isteyen Abay; “Camileri sadece bir ibadethane olarak düşünmemek gerekir. Hâlâ İslam’ın ilk yıllarından bu yana özellikle Medine döneminden bu yana camiler en yaygın eğitim kurumları olarak bugüne, bugünden yarına fonksiyonlarını icra edeceklerdir. Her Cuma günü 15 milyon insanın Cuma günlerinde vaaz veya hutbe vesilesiyle minberden veya kürsüden anlatılan hak ve hakikati dinlediğini bugün yapılan istatistikler göstermektedir. Eşrefpaşa Mahallemizde böylesi bir camiiye ihtiyaç vardı. Bugüne kadar madden ve manen emeği geçen tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. Şüphesiz bugüne kadar büyük bir gayret sarf edildi. Ama yetmez bundan sonrada inşallah bu gayretler artarak devam edecek. Çok kısa bir süre içerisinde inşallah burada toplanıp caminin açılışını yapacağız. Temeli atılacak olan camii adının Mehmet Akif Ersoy ismiyle anılması da isabet olmuş. Bu ismi düşünen, bu camiyi buraya düşünen, arsanın bağışından inşasının bitimine kadar emeği geçen ve geçecek olan bütün kardeşlerimi şimdiden tebrik ediyorum. Allah hepinizden razı olsun.” dedi.
Camii gerçekten ihtiyaçtı
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bereketli bir günde hayırlı ve güzel bir tesisin temel atma töreninde bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Bir yıl önce Eşrefpaşa Mahallesi’nde yapılan Ali Günçar Park açılışında dönemin valisi, siyasiler, daire müdürleriyle birlikte mahalleye geldiklerini anlatan Burhanettin Çoban, tören sonrası Eşrefpaşa Mahalle Muhtarı Kamil Yamaç’ın kendilerini camii alanına getirekek niyetlerini bildirdiklerini söyledi. Çoban; “Kendilerine bu konuda yardımcı olmamız istendi. Durumu inceleyip istenirse olabileceğine karar verdik. Camii Derneğimizin ve Muhtarımızın istediği şekilde plan tadilatları yapıldı. Bu yetmiyordu bir takım arsaların da alınması gerekiyordu. Sağ olsunlar muhtarımız olağanüstü gayret gösterdi bu işte tamamlandı. Ben arsalarını bu hayırlı hizmete bağışlayan tüm arsa sahiplerini kutluyor şükranlarımı sunuyorum. Bu camii bu bölgemiz için gerçekten bir ihtiyaçtı. İnşallah temeli atıldığı gibi açılışında da birlikte olacağız. Ben bu tesisin biteceğinden eminim. Çünkü ilimizde başlanıp da bitirilmeyen hiçbir hayırlı hizmet yok. Dolayısıyla hepimiz el birliğiyle, gönül birliğiyle bu tesisi camiye yardımcı olacağız. Ben inanıyorum ki bu camii temel atma törenini televizyon kanalları ve gazetelerden gören hayır sahipleri mutlaka gereken hayrı yapacaktır.” ifadelerini kullandı. Törene katılan konuklara yöresel hamur işleri ikram edildi. Temel atma töreninin duasını İl Müftü Vekili Ali Abay yaptırdı. Kurban kesilmesiyle tören son buldu. Temel atma törenine; Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İGM Başkanı Salih Sel, İl Müftü Vekili Ali Abay, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, AK Parti Milletvekili adayı Av. Halil Ürün, MHP Milletvekili adayı Emekli Vali Kadir Çalışıcı, mahalle halkı katıldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme