Esnek ve kuralsız çalışmaya izin verilmesin

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) Çalışan Sivil Memurlar Sendikası (Sime-Sen) İl Temsilcisi Sadi Çelebi, esnek ve kuralsız çalışmaya kimsenin müsaade etmemesi gerektiğini vurguladı Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) Çalışan Sivil Memurlar Sendikası (Sime-Sen) İl Temsilcisi Sadi Çelebi, fazla çalışma ücretlerinin iyileştirilmesini istedi. Çelebi, 'Ülke ekonomisi büyürken bu büyümenin asli unsuru olan emekçilerin paylarının göz ardı edilmesini istemiyoruz. [&hellip]

Esnek ve kuralsız çalışmaya izin verilmesin

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) Çalışan Sivil Memurlar Sendikası (Sime-Sen) İl Temsilcisi Sadi Çelebi, esnek ve kuralsız çalışmaya kimsenin müsaade etmemesi gerektiğini vurguladı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) Çalışan Sivil Memurlar Sendikası (Sime-Sen) İl Temsilcisi Sadi Çelebi, fazla çalışma ücretlerinin iyileştirilmesini istedi. Çelebi, “Ülke ekonomisi büyürken bu büyümenin asli unsuru olan emekçilerin paylarının göz ardı edilmesini istemiyoruz. Asgari ücretin insan onuruna yaraşır, yaşanabilir bir seviyeye yükseltilmesini istiyoruz. 2005 yılından sonra göreve başlayan memurların birer derecesinin daha fazla gecikmeden verilmesini istiyoruz. Emekli ikramiyesinin hesaplamındaki 30 yıl üst sınırının kaldırılmasını, kim ne kadar çalıştıysa o kadar ikramiye verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Fazla çalışma ücretinin iyileştirerek ödenmeye başlanmasını istiyoruz. Tanımsız, esnek ve kuralsız çalışma koşullarının oluşumuna müsaade edilmemesini istiyoruz” dedi.
SENDİKAL MÜCADELE ÇOK ÖNEMLİ
Sendikal mücadelenin önemine dikkat çeken Çelebi, “Sendika hakkını büyük ve onurlu bir mücadelenin sonunda hukuk yolu ile elde eden sevil memurlar olarak, ülkemizin birlik, beraberlik, huzur ve barış ortamından uzaklaştırılmasına asla müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Özgürlüklerin önünü açan, hukukun üstünlüğünü ve emeği değerini bilen sosyal devlet olgusuna inanıyor ve destekliyoruz. Ülkemizin en güzide kurum olan Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapmanın haklı gururunu yaşıyor, kurumumuzun daha modern, çağdaş imkanlarla donatılması gerekliliğini önemli buluyoruz. Sendikal mücadelemizin emeğin ve hakkın önemli olduğu, ferahın bütün vatandaşlarca eşit paylaşıldığı bir Türkiye için yürütüyor” diye konuştu.
KÖLE DEĞİL MEMURUZ
Sivil memurların köle değil ‘Devlet Memuru’ olduğunun unutulmamasını isteyen İl Temsilcisi Çelebi, “İş saygınlığının verilmesini, bu sebeple 657 sayılı kanununda bulunan ve hiçbir aklın izah edemeyeceği 232 ve 233’üncü maddelerin derhal iptal edilmesini istiyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde çalışan memurların işe başladığı gibi emekli olmasını değil, görevde yükselebilme imkanı olmasını istiyoruz. Sivil memurlarında bağımsız sivil mahkemelerde yargılanmasını istiyoruz. Lojman ve sosyal tesislerden hak ve adalet ölçüsünde yararlanmak istiyoruz. Yıpranma tazminatı, yurt dışı görevlendirmeleri ve yabancı dil kurslarında diğer personelle eşit seviyede yararlandırılmak istiyoruz. Üst görevlere dışarıdan alım yapılmamasını, bu kadroların görevde yükselme mekanizması işletilerek doldurulmasını iş barışı ve iş verimi için çok önemli buluyoruz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme