• Haberler
  • Genel
  • “Esnafın tepkisi bize değil mevcut yönetimedir”

“Esnafın tepkisi bize değil mevcut yönetimedir”

Madeni Sanatkarlar Odası Başkan adayı Mustafa Kunak, rakibi yönetimin iddia ettiği esnaf tepkisinin kendilerine değil, kongre sürecini sabote eden mevcut yönetime olduğunu belirtti. Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkan adayı Mustafa Kunak, 27 Mart Perşembe günü yapılan genel kurul toplantısının yapılmamasına gerekçe olarak mevcut yönetimin yetersiz personel ile imza işini uzatmasını gösterdi. 100 KİMLİK GERİ İADE [&hellip]

"Esnafın tepkisi bize değil mevcut yönetimedir"

Madeni Sanatkarlar Odası Başkan adayı Mustafa Kunak, rakibi yönetimin iddia ettiği esnaf tepkisinin kendilerine değil, kongre sürecini sabote eden mevcut yönetime olduğunu belirtti. Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkan adayı Mustafa Kunak, 27 Mart Perşembe günü yapılan genel kurul toplantısının yapılmamasına gerekçe olarak mevcut yönetimin yetersiz personel ile imza işini uzatmasını gösterdi.

100 KİMLİK GERİ İADE EDİLDİ
Oda Başkan adayı Mustafa Kunak, seçimli olağan genel kurul toplantısının birincisinde yetersiz kalan personel, masa düzeni nedeniyle iki saatte sadece 185 imza alınabildiğini belirtti. Kunak; “Yetersiz kalan personel ve masa düzeni ile 100 tane kimlik geri iade edildi. Bunun yanında üyelerimiz personelin yetersizliği, oluşturulan düzensizlik sonucu kimlik teslimi ve imza atılmasını beklemeden gitmek zorunda kaldılar. İki yüz civarında üyemizin hazirun cetveline imza atmadan ayrılmak zorunda kaldığını basın mensupları da gördü.” dedi.
MEVCUT YÖNETİM SALONA GELMEDİ
Birinci toplantıda yaşananların herkesçe görülmesine rağmen yerel bir gazetenin yaptığı haberle halkı yalnış bilgilendirdiğini belirten Mustafa Kunak şöyle konuştu: “Esnafımız olan biten herşeyi görüyor. Esnafın tepkisi bizlere değil mevcut yönetimedir. İlk toplantıda sadece biz değil, bizimle birlikte mevcut yönetimde hazır bulunarak salona gelen esnafımızın karşılanması gerikirdi. Ama kendileri maalesef seçim yapılmaması için salona gelmediler. Gelmedikleri gibi bizzat telefonla sözlü bilgilendirmeler yaptılar. Bu bilgilendirmeleri esnafımız bize aktardı.”
“ESNAFLA ALAY EDİLDİ”
Madeni Sanatkarlar Odası’nın ilk genel kurulunda nedenini bilmediği şekilde oluşturulan eziyetle toplantıya katılmak için gelen esnafın kimlikleri ile alay edildiğini söyleyen Kunak şunları söyledi: “Esnafımızın kimlikleri ile adeta alay edildi. Bir saat 45 dakika içerisinde hazirun cetveline 185 adet imza ancak alınabildi. Mevcut yönetimde olan Hakan Dilek sanayide o saatlerde esnafa yalan beyanda bulunarak ilk toplantıda çoğunluğu sağlama yönündeki çabamızı boşa çıkarmıştır. Bizlerin ve esnaf arkadaşlarımızın zamanını çaldıkları yetmiyormuş gibi ertesi gün mevcut yönetimin başkanı kendi gazetesinden yalan haber vermiştir. Hiç düşünmeden pişkince esnafla alay etmeye devam etmiştir. Böyle bir durumun tekrar yaşanmaması amacıyla gerekli mercilere başvurdum. Kongrenin özgürce yapılabilmesi için elimden geleni yapacağım. Yerel bir gazetede esnafın bize tepki gösterdiği iddiası gerçek dışıdır. Esnafın tepkisi bize değil kongre sürecini sabote eden mevcut yönetimedir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme