Esnafın sabrı taştı – Kocatepe Gazetesi

Osman Attila Caddesi’nin Ambaryolu çıkışındaki esnaf, AFJET kazısı nedeniyle kan ağlıyor. Esnaf, kazının yaklaşık 20 gündür bitirilemediğini dile getirdi. Esnafın, AFJET kazısını yapan iş makinesi kullanıcısı ve işçilere tepki göstermesi üzerine kısa süreli tartışma yaşandı Osman Attila Caddesi’nin Ambaryolu çıkışındaki AFJET kazısı, esnafı çileden çıkardı. Caddedeki esnaflardan Ahmet İntepe, caddenin yaklaşık 20 gündür kazılı vaziyette [&hellip]

Esnafın sabrı taştı

Osman Attila Caddesi’nin Ambaryolu çıkışındaki esnaf, AFJET kazısı nedeniyle kan ağlıyor. Esnaf, kazının yaklaşık 20 gündür bitirilemediğini dile getirdi. Esnafın, AFJET kazısını yapan iş makinesi kullanıcısı ve işçilere tepki göstermesi üzerine kısa süreli tartışma yaşandı

Osman Attila Caddesi’nin Ambaryolu çıkışındaki AFJET kazısı, esnafı çileden çıkardı. Caddedeki esnaflardan Ahmet İntepe, caddenin yaklaşık 20 gündür kazılı vaziyette bırakıldığını, çoluk-çocuk ve ihtiyarların yoldan geçemez olduğunu belirtti. İntepe, “Belediye’ye şikayet ediyoruz, cevap alamıyoruz, AFJET’e şikayet ediyoruz, cevap alamıyoruz” dedi.
İntepe, kazı yapan iş makinesinin sürücüsüne tepki gösterince esnaf ile işçiler arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Esnaf, hep bir ağızdan “Bizim kredi borcumuz var, 20 gündür iş yapamıyoruz. Bir an önce yapın burayı. Bir tarafı kazarken, diğer tarafı neden kazıp yarım bırakıyorsunuz” derken, AFJET kazısını yapan işçiler ise bu işi yapmak zorunda olduklarını, kısa sürede işin tamamlanacağını belirttiler.
Seslerin yükselmesi üzerine tartışma yaşanan yere gelen AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, esnafı yatıştırmaya çalıştı. Esnafın “Sizi şikayet edeceğiz” demesine karşılık olarak ise Ulutürk, vatandaşın kendilerini şikayet edebileceğini, ancak bu kazı çalışmasına devam etmek zorunda olduklarını söyledi.
Bu arada cadde esnafı, kazı için gelen iş makinesinin bir eve bağlanan elektrik kablosunu da kopardığı, bölgede tehlike oluşmaması için elektrikçi çağrıldığını aktardı.
Cadde esnafından Fazıl İntepe ise 20 gündür çeşitli makamlara şikayetlerini bildirdiklerini, ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi. Afyonkarahisar Valiliği ile Afyonkarahisar Belediyesi’ne dilekçe gönderdiklerini, bu dilekçelerin işleme konulup konulmadığını bilmediklerini söyleyen İntepe, “Ben burada otopark işletiyorum. 20 gündür sırf bu otoparkın boş kalması nedeniyle bile ciddi anlamda zarardayım” dedi. İntepe, kazının yapılmasının mecburi olduğunu ancak kazının planlı ve programlı biçimde, kimseyi mağdur etmeden ve hızlıca yapılması gerektiğini söyledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme