Esnafın kredi riski 150 milyondan 15 milyara çıktı

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Konya Birliği'nin 2015 yılına ait olan 45'inci Olağan Genel Kurul toplantısı, İkbal Otel Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Genel Kurul toplantısına Kooperatif delegeleri büyük ilgi gösterdi.Konya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Karaman, Aksaray İl ve ilçeleri ile Niğde ilçeleri olmak üzere toplam 50 Esnaf Kefalet Kooperatifi'nin bağlı bulunduğu Bölge Birliği Başkanı Mehmet Baybağan yaptığı [&hellip]

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Konya Birliği’nin 2015 yılına ait olan 45’inci Olağan Genel Kurul toplantısı, İkbal Otel Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Genel Kurul toplantısına Kooperatif delegeleri büyük ilgi gösterdi.
Konya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Karaman, Aksaray İl ve ilçeleri ile Niğde ilçeleri olmak üzere toplam 50 Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin bağlı bulunduğu Bölge Birliği Başkanı Mehmet Baybağan yaptığı konuşmada; “Esnaf ve sanatkârlarımızın finans kaynağı olarak hizmet eden ve 65 yıllık geçmişe sahip olan Kooperatiflerimizin; 13 yıl önce Türkiye’deki tüm kooperatiflerin kullandırdığı kredi riski 150 milyon lira iken bugün bu rakam Türkiye genelinde 2015 yılı sonu itibariyle esnaf ve sanatkarlarımızın üzerinde toplam 15 Milyar 502 milyon TL kredi riskine ulaşmıştır. Bu genel tablo içerisinde Bölge Birliğimizde ise 13 yıl öncesinde 8 milyon 423 bin olduğu ve 2015 yılı sonu itibariyle ise bölge riskimiz 815 milyon TL ye yükselmiştir” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme