• Haberler
  • Genel
  • “Esnafımızı mağdur etmeyecek çözüme hazırız”

“Esnafımızı mağdur etmeyecek çözüme hazırız”

Oda seçimleri öncesi konuşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mevlüt Ülker, seçim süreci ve sonrasının hayırlı olmasını diledi. Ülker, hem şoför esnafı olarak hem de oda yöneticisi olarak şoför esnafını mağdur etmeyecek çözümlere her zaman hazır olduklarını açıkladı Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Ülker, 12 Ocak Pazar günü yapılacak olan seçime şahsı [&hellip]

"Esnafımızı mağdur etmeyecek çözüme hazırız"

Oda seçimleri öncesi konuşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mevlüt Ülker, seçim süreci ve sonrasının hayırlı olmasını diledi. Ülker, hem şoför esnafı olarak hem de oda yöneticisi olarak şoför esnafını mağdur etmeyecek çözümlere her zaman hazır olduklarını açıkladı

Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Ülker, 12 Ocak Pazar günü yapılacak olan seçime şahsı ile birlikte dört kişinin aday olduğunu belirterek takdirin üyelere ait olduğunu belirtti.
Burcu Aydın: Sizde şoför esnafısınız. Bu işe ne zaman başladınız?
Mevlüt Ülker: 1979 yılında Harbiş minibüs hattından bir minibüs alarak minibüsçülüğe başladım. Uzun yıllar minibüs şoförlüğü yaptım. Şoförlük mesleğinin zorluklarına rağmen işimi severek yaptım.
Burcu Aydın: Peki Şoförler Odası yönetiminde bulunma kanaati ne şekilde oluştu?
Mevlüt Ülker: 1999 Yılında yapılan oda seçimlerinde yönetim kurulu üyesi olarak göreve başladım ve 2 dönem başkan vekilliği yaptım. 2010 Yılı seçimlerinden önce o günkü Başkanımızla ters düştüğümüz konular oldu. Esnaf arkadaşlarımdan gelen talepler doğrultusunda Oda Başkanlığına aday oldum ve görev nasip oldu. Esnafımızın teveccühü ile Başkanlık görevine başladım.
Burcu Aydın: Tekrar göreve talip oldunuz neden?
Mevlüt Ülker: 4 Yıldır Oda Başkanlığı görevini yapmaktayım. Görevde olduğum sürede Odamızda esnafımızın her türlü sorunu ile yakından ilgilenerek çözümü için çalıştık. Kanunun bize verdiği yetkiler çerçevesinde her zaman bütün oda üyelerimize hizmet etme çabasında olduk. Resmi kurumların düzenlemiş olduğu her platforma katılarak esnafımızın sorunlarım dile getirdik. Çözümü için çalıştık.
Burcu Aydın: Şoför esnafının size göre en temel sorunu ya da sorunları neler?
Mevlüt Ülker: Şoför esnafımızın sorunları çok fazla. Bu sorunların bazıları bölgeseldir ama genel sorunlarımız daha büyüktür. Bence şoför esnafının en büyük sorunu şu anda yakıtlardır. Ticari araçlarda yakıt indirimine gidilmesi mutlaka yapılması gerekmektedir. Sonra araçların trafik sigortaları afaki şekilde artmıştır. Sigortalarda ki fiyat artışlarının düzenlenmesi için Federasyonumuz ile birlikte Bakanlığa müracaatlarda bulunduk. Bir başka konuda; devlet, şoför esnafına birçok belge alma zorunluluğu getirdi. Bu belgeleri alma şartları ve ücretleri ne yazık ki çok ağır. Yetkililerin bu konuya acilen bir çözüm getirmesi gerekiyor.
Burcu Aydın: 12 Ocak Pazar günü oda yönetiminin seçimi yapılacak. Tekrar göreve seçilerseniz neler yapmayı planlıyorsunuz?
Mevlüt Ülker: Nasip olur, esnafımız bizi tekrar göreve getirirse; tüm esnafımızın hak ve menfaatlerini korumak için çalışacağız. Esnafımıza kanun ve yönetmelik değişikliklerini bilgilendirmeye devam edeceğiz. Odamız adına bir arsa alıp kamyon garajı yaparak kamyoncu esnafımızın hizmetine sunacağız. Bu arsamızda araç yağlama yıkama yeri ve lastik bayi açarak esnafımıza hizmetin en iyisini sunmak için çalışacağız. Şoför esnafımızın bilgi ve becerilerini artırarak kamuoyu önünde daha itibarlı bir meslek haline gelmesi için eğitim ve kurslarımız devam edecektir.
Burcu Aydın: Trafik sorunu hakkında neler düşünüyorsunuz?
Mevlüt Ülker: Afyonumuzun trafik sorunu ortadadır. Bu sorun sadece ticari araçlardan kaynaklanan sorunlar değildir. İlimiz nüfusa göre hususi araç sayısı en çok olan iller arasındadır. Bunun yanında özellikle şehir merkezinde 2-3 ana cadde olması bütün araçların bu yolları kullanmak zorunda kalması, bu yollara birde park yapılması trafiği sorun haline getirmektedir. Bu sorunun çözümü için biz minibüsçü esnafı ve özel halk otobüsleri çalışan araçları azaltmaya yönelik çalışma yaptık ve bunda da başarılı olduk. Her gün belli sayıda aracı trafikten çekiyoruz. Esnafımızı mağdur etmeyecek her türlü çözüme her zaman hazırız. Burcu Aydın’ın röportajı

Bakmadan Geçme