Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Esnafa sahip çık” kavgası

“Esnafa sahip çık” kavgası

Sandıklı YESKKK Başkanı Çiçek Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın korona virüs krizi nedeniyle esnafa sahip çıkmadığını iddia ederken, ESOB Başkanı Konak ise suçlamaları “şov” olarak niteledi

 

Sandıklı Yeni Esnaf, Sanatkarlar Kredi ve Kefalet kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiçek geçtiğimiz günlerde yaptığı yazılı açıklama ile Afyonkarahisar Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Abdğlkadir Konak’ın koronavrüs salgını başladığından bu yana küçük esnafın yaşadığı sıkıntılara destek olmadığını iddia Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin esnafa yeterince sahip çıkmadığını dile getirmişti.
“ŞOV YAPIYOR”
Afyonkarahisar ESOB Başkanı A. Kadir Konak kendisine yönelik suçlamalara cevap verdi. Konak açıklamasında şunları söyledi:
“İçerisinde bulunduğumuz bu zor dönemde krizleri fırsata çevireceğini zannederek şov yapan ve bunu da üyelerine hizmet yaptım diye lanse eden bazı kesimler sosyal medya ve değişik platformlarda esnaf ve sanatkarlarımızı galeyana getirmeye çalışmaktadır. Esnaf ve sanatkarlarımız 9 asırdır Ahilik Geleneğinden gelen Ahilik Kültürü ile ülkesi, bayrağı ve ezanı için her zaman fedakarlıkta bulunmuş, canını dahi gözünü kırpmadan feda etmiştir. Sosyal medyada şov yapmaktan öte hiçbir faaliyeti bulunmayan birkaç kişiye yakın tarihimizde Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşını hatırlatmak isterim. İlimize karayolu ile giriş yapanlar “Cumhuriyetin Kazanıldığı Topraklardasınız” yazısı ile karşılanır. Bu zor dönemleri yaşayan şehit ve gazilerimizin torunları olan ve Ahi Evran geleneğinden gelen esnaf ve sanatkarlarımız övünerek söylüyorum hiçbir zaman ALAN EL olmamış, sürekli VEREN EL olmuştur. Bu zor dönemde de öyle olacağına inancım tamdır. Haydi Esnaf ve Sanatkar Kardeşlerim, Haydi Esnaf Teşkilatları Ne kadar zor durumda olursak olalım sizleri Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasına katılmaya davet ediyorum. Bizlere gönül veren odalarımızın görüşleri ve dilekleri istikametinde Birliğimiz ve yan kuruluşumuzun kurulları olarak 06 Nisan 2020 tarihinde alınan karar doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu kampanyaya 100.000,00 TL, Sayın Belediye Başkanımızın öncülüğünde ilimizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının iştiraki ile başlatılan “Afyon İçin Vefa Vakti Kampanyası” na ise 25.000,00 TL. olmak üzere toplam 125.000,00 TL. başlangıç bedel ile katılıyoruz. Başlatmış olduğumuz kampanyaya odalarımızca katılım artarak devam etmektedir. Son olarak sosyal medyada şovmenlik yapanlara şunu söylüyoruz devletimiz, milletimiz ve bu milletin fertleri olan esnaf ve sanatkarlar olarak her türlü sıkıntının üstesinden gelecek güçte ve kudretteyiz. Tez zamanda sağlıklı günlere kavuşmak ve işlerimizin başında tekrar buluşmak dileğiyle Evde Kal, Sağlıkla Kal Türkiye
“ESOB YÖRÜK SIRTINDAN
KURBAN KESİYOR”
Sandıklı Yeni Esnaf, Sanatkarlar Kredi ve Kefalet kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiçek, ESOB Başkanı Konak’ın bu açıklamasının ardından yeni bir açıklama yaparak ESOB’a yönelik eleştirilerini sürdürdü. Çiçek şunları söyledi:
04-04-2020 tarihinde Afyon genelindeki 37 esnaf odasından biri olan Sandıklı Manavlar ve Pazarcılar esnaf odası başkanı olarak, Afyon esnaf odalar birliğinin maddi gücünün yerinde olmasına, hatta yakın zamanda 5 milyon gibi bir paraya mülkiyet satarak mali gücünü dahada artırdığını, bu mali gücünü esnafına böyle bir zamanda değilde ne zaman destek verecek diye en doğal Hakkım olan eleştiriyi yapmıştım.
Nitekim eleştirim tam olarak anlaşılmasa da, Afyon odalar birliğinin 06-04-2020 tarihinde aldığı kararla cumhurbaşkanımızın başlattığı kampanyaya 100.000, Afyon belediyesinin başlattığı “Afyon için vefa vakti” kampanyasına 25000 olmak üzere toplam 125000 gibi bir bağışta bulundurmaya vesile olduğum için gerçekten çok mutlu oldum. (Bu arada cumhurbaşkanımız kampanyayı 7 maaşıyla başlattı sen de öyle başlatsaydın tabi yörük sırtından kurban kesmek kolay)
“ODALARA YARDIM ETMEK
YERİNE PARA İSTİYORSUNUZ”
2- Çok güzel bir yardımla başlangıcı yaptın tebrik ederim ama yetmeeeeez. Biz dedik ki esnafımıza da ayrı bir kampanya başlatalım, işinde sıkıntıya giren evine ekmek götüremeyen ve götüremeyecekleri tespit et onlara yardım edelim. Tabi esnaflıktan gelmediğin için esnafın derdini anlamanı senden beklemek yanlış bir düşünce ne bilirsin, esnaf çekini, senedini, kredi kartını nasıl yatırıyor, ne bilirsin dükyanını ve tezgahını açamayıp siftahsız eve gitmenin çocuğuna bir çikolata alamamanın anlamını. Birde esnaf odalarına dezenfekten, eldiven, maske vb. Yardımlarında bulunda esnafımıza ulaştıralım, çoğu odanın mali gücü yok dedik. Sen ne yaptın odalardan yardım için para istedin.
3-Afyon Belediyesi’nin yardım kampanyasına desteğin çok yerinde olmuş, peki ama ilçeler ve kasabalardaki insanlara niye ayrımcılık yapıyorsun onlara yok mu destek ordaki esnaf ve halkın yardıma ihtiyacı yok mu. İlçeler ve kasabalardaki oda başkanları niye sesiniz çıkmıyor, yoksa sesinizi kesen birimi var?”
“AFYON’A İKİNCİ KOOPERATİFİ AÇACAK MISIN?”
Çiçek, Afyonkarahisar ESOB Başkanı A. Kadir Konak’ın 2016 yılında Afyonkarahisar’da İkinci bir Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatife açmaya yönelik söz verdiğini iddia ederek, “Verdiğiniz söze 14 oda başkanı şahittir. Söz verdiğiniz ikinci kefalet kooperatifini ne zaman açacaksınız. Isparta’daki çalışmaları örnek alın.” dedi.