'Esnafa öteleme değil, hibe desteği verilmeli'

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, esnafın içinde bulunduğu şartlara dayanacak halinin kalmadığını söyledi. Mısırlıoğlu, 'Esnafa borç öteleme yerine hibe desteği verilmeli' dedi   İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu dün öğlen partide basın toplantısı düzenledi. 'ESNAFIMIZIN DAYANACAK HALİ KALMADI' Esnaf başta olmak üzere vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtımının devam ettiğini belirten Muhammet Mısırlıoğlu, 'Dazkırı [&hellip]

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, esnafın içinde bulunduğu şartlara dayanacak halinin
kalmadığını söyledi. Mısırlıoğlu, “Esnafa borç öteleme yerine hibe desteği verilmeli” dedi

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu dün öğlen partide basın toplantısı düzenledi.
“ESNAFIMIZIN DAYANACAK
HALİ KALMADI”
Esnaf başta olmak üzere vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtımının devam ettiğini belirten Muhammet Mısırlıoğlu, “Dazkırı ve Dinar ilçelerimizde de bayrağıtımız dağıttık. Bayrak dağıttığımız ilçe sayısı 15 oldu. İl merkezi, Sinanpaşa ve Şuhut ilçelerimizde de bayrak dağıtımını en kısa sürede tamamlayacağız. Sohbet ettiğimiz esnaflarımızın durumunun ne kadar kötü olduğunu görmekteyiz. Esnafımızın dayanacak hali kalmadı. Esnafımıza borçlarını öteleme yerine değil hibe desteği verilmeli. Ötelenen borçların günü geldi ama esnafımızın ödeme gücü yok en kısa zamanda hibe desteğine ihtiyacı var.” dedi.
“HAPİSE GİREN ESNAFIN
AYAKTA KALMA ŞANSI OLMAZ”
Esnafın karşılıksız çek nedeniyle sıkıntıya girdiğini belirten Mısırlıoğlu, “Esnafımızı ilgilendiren bir başka konu ise karşılıksız çek nedeniyle esnafımızın hapis cezası ile karşı karşıya kalmaları. 26 Mart 2020 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanan 7226 sayılı kanunla karşılıksız çek nedeniyle hapis cezası alanların borcunun yüzde onluk bölümünü yatırmaları şartıyla ceza süreleri bir yıl ertelenmişti. Aradan geçen bir yıl içersinde pandemi nedeniyle iş yerlerini açamayan, evine ekmek götüremeyen ve kirasını bile ödeyemeyen esnafımız bu gün itibari ile kalan borcunun yüzde 90’lık kısmını 30 ayda 15 taksitte öderse hapse girmeyecek. Esnafımız şimdi karşılıksız çek nedeniyle hapis cezası ile karşı karşıya. Ödenmeyen çekler nedeniyle alacaklı esnafımızda zor durumda. Acil köklü bir çözüm bulunmalıdır. Hapse giren esnafın ayakta kalma şansı hiç kalmayacaktır. İstanbul’a kanal yapacaklarına, saraylar yapacaklarına, esnafın kanayan yarasına merhem olsunlar. Aileler perişan.” diye konuştu.
“YAPILANDIRMA YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”
“Esnafımızın kamuya olan borçlarına yapılandırma getirilmişti. Bunlar vergi borçları, Bağ-Kur, SGK borçlarıydı.” diyen Mısırlıoğlu, “Malum olduğu üzere bu borçlar iki ayda bir ödenecek. İlk iki taksitini ödeyemeyen esnafın yapılandırması bozularak hakkında icra takibi başlatılacak. Pandemi geçmedi, üçüncü dalga kapımızda. Esnafımızın iki taksiti arka arakaya ödemesi mümkün değil. Yapılandırmanın bu durum göz önüne alınarak yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir. Halkın yararına olmayan her şeye su gibi para harcayan tek rejiminin, kendi esnafına, sanayicisine sahip çıkarak öteleme yerine yardım etmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
“BU ZAT İÇİCİ Mİ SATICI MI ARKASINDA KİM VAR?”
Yayın yasağı gelmeden pudra şekerinden bahsetmek istediğini dile getiren Mısırlıoğlu şöyle konuştu: “Sosyal medyada izlediğiniz gibi bir zat burnundan içine çektiği ve kafasının olduğu maddenin, pudra şekeriydi demesi üzerine serbest kalmıştı. Gelen tepkiler sonrası yeniden gözaltına alındı. Bu zat Hamza Kürşat Ayvatoğlu’dur. Görevi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın danışmanlığıdır. Bu şahsın işlediği suçu AK Parti’ye mal etmek yanlışo olur. Başka partiden de olabilirdi. Önemli olan bu şahsın mal varlığı ve bindiği araçların milletvekillerinde dahi olmamasıdır. İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu daha önce bir açıklamada bulunmuştu. ‘Okul önlerinde kim uyuşturucu satarken yakalanırsa, elini ayağını kırın ben arkanızdayım.’ demişti. Bu zatın elini ayağını kırın demiyoruz ama bu arkadaşın servetini araştırın. Bu zat içici mi yoksa satıcımı. Arkasında kim varsa ortaya çıksın.”
“AK PARTİ KONGRESİ
KOVİD-19’A DAVET ÇIKARDI”
AK Parti’nin büyük kongresini değerlendiren Mısırlıoğlu şunları söyledi: “Kongre Kovid -19 hastalığına davet çıkaran bir kongre oldu. Yasaklarla kapatılan işyerleri varken, Türkiye’nin her yerinden getirilen vatandaşlar ülkemizi kırmızıya boyadı. Sadece bir kibir için o kadar vatandaşı bir araya toplamak tek adam rejimine hiç yakışmadı. Başkalarına yasak bize serbest düşüncesiyle yapılan bu tür etkinlikler sonucu hastalanan vatandaşlarımızın vebali bu yönetimindir.”
“MİNİK ORTAK ANDIMIZI
GERİ GETİRSİNDE GÖRELİM”
Türk Andı ile ilgili olarak MHP’yi sert bir dille eleştiren Mısırlıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Her fırsatta bize sataşan küçük ortağa da bir şeyler söylemek istiyorum. Ekranlar karşısında farklı, kapalı kapılar arkasında konuşan ‘Minik ortak’ andımızı okutmazsam namertim demişti. Ne yazık ki andımız tamamen kaldırıldı. Kameralar karşısında esip gürleyen küçük ortak, andımızı geri getirsin de görelim. Eğer Türk kelimesini geri koyduramazsa, bize attığı iftiralar küçük ortağın omuzlarına binecektir.”
“İYİ PARTİ’NİN KURMAY
KADROSU YARIN AFYON’DA”
Muhammet Mısırlıoğlu, 1 Nisan Perşembe günü İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın çok özel konukları olacağını belirterek şunları kaydetti: “Çok özel konuklarımız; İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, Samsun Milletvekili ve Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, İYİ Parti Kalkınma Politikalarında Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale bazı programlara katılmak üzere ilimize gelecek. Aynı gün saat 10.30 da partimizde basın toplantısı yapacaklar. Daha sonra ATB’yi, ATSO’yu ve ESOB’u ziyaret edecekler. Program esanf ziyaretiyle tamamlanacak.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme