• Haberler
  • Genel
  • Esnafa 90 milyon dağıttık, 25 milyon daha dağıtacağız

Esnafa 90 milyon dağıttık, 25 milyon daha dağıtacağız

Afyonkarahisar Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı M. Emin Birliktir, Afyonkarahisar esnafına bugüne kadar yaklaşık 90 milyon lira civarında kredi kullandırdıklarını açıkladı. Halkbank'a gelen yeni kaynakla 4-5 aydır süren sıkıntının sona erdiğini belirten Birliktir, 'Yeni başvuruları bekliyoruz' dedi Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir, ESOB Birlik Başkanı [&hellip]

Afyonkarahisar Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı M. Emin Birliktir, Afyonkarahisar esnafına bugüne kadar yaklaşık 90 milyon lira civarında kredi kullandırdıklarını açıkladı. Halkbank’a gelen yeni kaynakla 4-5 aydır süren sıkıntının sona erdiğini belirten Birliktir, “Yeni başvuruları bekliyoruz” dedi

Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir, ESOB Birlik Başkanı Abdülkadir Konak, Halk Bankası Merkez Şube Müdürü Birkan Meydan, banka çalışanları ve bazı odaların Başkanları dün öğle yemeğinde bir araya geldiler.
“AFYON’A BÜYÜK TAHSİS YAPILDI”
Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Abdülkadir Konak yemek öncesi yaptığı konuşmada, esnaf ve sanatkârın ekonomik destekçisinin Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif olduğunu söyledi. Kooperatifin birkaç aydır esnaf ve sanatkâra verilen desteklerin ekonomik sıkıntıdan dolayı kısılmasıyla başvuru sahiplerine yeterli cevap veremediğini belirten Konak, “Dört aylık bir yığılma vardı. Bu yığılma sona erdi. Önceki gün Sayın Başkanımızla görüştük. Afyon’a büyük miktarda plasman tahsisi yapıldı. Esnaf ve sanatkârımızdan krediye ihtiyacı olan arkadaşlarımıza bu durumu duyurmak için bu toplantı gerçekleştirildi. Oda Başkanlarımızla birlikte olmak istedik. Bizim esnaf ve sanatkâr olarak ekonomik destekçimiz Kefalet Kooperatifidir. Afyon merkezde de bir tane kooperatif var. Kefalet Kooperatifinin patronu da Emin beydir. Biz ona destek vermeye, onun da esnaf ve sanatkâra destek vermesi için bu toplantıya geldik.” dedi.
“HALKBANK HER TÜRLÜ DESTEĞE CEVAP VERECEK POZİSYONDA”
Halk Bankası Merkez Şube Müdürü Birkan Meydan, esnafın ekonomi temelini oluşturan en önemli unsur olduğunu söyledi. Halk Bankası yönetimi olarak kendilerinin Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi aracılığıyla esnafa her türlü desteği vermek, en iyi hizmeti sunmak için ellerinden geleni yaptığını vurgulayan Meydan, “Şu anda esnafımızın gerek işletme verileri gerekse işyeri alımları veya araç kredileriyle ilgili desteklerine her türlü şekilde cevap verecek pozisyondayız. Bu anlamda tüm esnaflarımıza hayırlı işler, bereketli kazançlar diliyorum. Herhangi bir sorunda gerek kooperatife gerekse bankamıza başvuru yapılabilir. Gerekli yardımı yapmaya hazırız.” diye konuştu.
“25 MİLYON LİRA PLASMAN GÖNDERİLDİ”
ESKK Başkanı Emin Birliktir, esnaf ve sanatkârın yaklaşık 5 aydır çektiği sıkıntıları anlatıp sıkıntı giderme yönündeki çareleri kamuoyu ile paylaşmak üzere bir basın toplantısı düzenlediklerini dile getirdi. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimi öncesi ve sonrasında Türkiye’de ciddi sıkıntılar yaşandığına değinen Birliktir, “Bilindiği üzere ekonomik saldırılar oldu. Bunun sebebi ve müsebbibi esnaf ve sanatkâr olmamasına rağmen en fazla etkilenen kesim de esnaf ve sanatkâr oldu. Bunun farkına varan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Türkiye genelinde ve Afyon’a gelen plasman oranını artırdı. Aylık ortalama 2-2,5 milyon lira plasman gelirken 25 milyon liralık bir plasman gönderdi. Biz de bunu sıkıntıda olan esnaf ve sanatkârımıza Kefalet Kooperatifimiz, Halk Bankası Müdürümüz Sayın Birkan Meydan ve banka çalışanlarıyla en kısa sürede dağıttık. Tabii yoğun bir talep oldu. Dolayısıyla plasmanda biraz kısıtlamalar oldu. 4-5 ay bir sıkıntı çektik. Sıkıntıyı Sayın Banka Müdürümüz biliyor.” şeklinde konuştu.
“PLASMAN’DA SIKINTI YOK”
Birliktir, Halk Bankası Merkez Şube Müdürü Birkan Meydan’a ricada bulunup banka Genel Müdürlüğü ile diyaloga geçerek 2,5 milyon lira paranın Afyonkarahisar’a geldiğini belirtti.
Birliktir şöyle konuştu: “Durumu Merkez Birliğimiz Genel Başkanı Abdülkadir Akgül’e ilettik. Sayın Akgül’ün girişimleriyle de 4 milyon lira daha geldi. Dolayısıyla bir miktarda olsa sıkıntılar giderilmiş oldu. Şu an itibariyle yapılan girişimler sonucu artık sıra beklemeden esnaf ve sanatkârımıza şartları uygun şekilde müracaatları halinde kredi vermeye devam ediyoruz. En kısa sürede de kredilerini onaylayacağız. Bugüne kadar yaklaşık 90 milyon lira civarında kredi kullandırdık. Plasmanda herhangi bir sıkıntımız yoktur. Bu vesile ile tüm ilgili ve yetkililere teşekkür ediyorum. Aydınlatılmasında yarar gördüğüm bir husus var. Hatlı minibüs alımında, tır, otobüs, iş makinesi alımlarında 500 bin TL 84 ay vadeli, işyeri alımlarında da 500 bin TL’ye kadar 120 ay vadeli kredi kullandırma imkânımız da var. Müracaatlarda şartların tutmasıyla bölge onayı ile kredi veriliyor. İşletme kredimizin son üst limiti 200 bin TL olup 48 ay vade yapılabiliyor. Aylık ve 3 aylık taksitlerde bu krediler veriliyor.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme