Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Esnaf ve sanatkâra yapılan yardımlar yetersiz kaldı”

“Esnaf ve sanatkâra yapılan yardımlar yetersiz kaldı”

SP Merkez İlçe Yöneticileri Orhan Arslan ve Erhan Akpınar Ahilik Haftası ziyaretlerinde esnaf ve sanatkâra yapılan yardımlar ve desteklerin yetersiz kaldığını belirtti

 

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan ve Başkan Yardımcısı Erhan Akpınar, Ahilik Haftası nedeniyle Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği (ESOB) Başkanı ile 2. Küçük Sanayi Kooperatifi Başkanı Bekir Koçak ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Erkmen’i makamlarında ziyaret etti.
“AHİLİK VE MİLLİ GÖRÜŞ İLKELERİ
AYNI KAYNAKTAN BESLENİYOR”
SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan ve Başkan Yardımcısı Erhan Akpınar ilk ziyaretlerini 2. Küçük Sanayi Kooperatifi Başkanı Bekir Koçak ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Erkmen’e yaptı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Koçak, Ahilik ilkelerinin yaşatılarak hayatın her alanında uygulanması gerektiğini vurguladı. Orhan Arslan insanlığın saadetinin ancak bu ilkelerle sağlanabileceğini belirterek, Ahilik ilkeleri ve Milli Görüş ilkelerinin aynı kaynaktan beslendiklerini söyledi. Arslan, İslam’ın kaide ve kurallarının dünya ve ahiret saadeti sağlayacağını sözlerine ekledi. Arslan ziyaretin anısına Necmettin Erbakan’ın hayatını anlatan “Davam” kitabını hediye etti.
“ESNAFA YAPILAN
YARDIMLAR YETERSİZ”
Orhan Arslan ve Erhan Akpınar Ahilik Haftasının ikinci ziyaretini ESOB Başkanı’na gerçekleştirdi. Ahiliğin kardeşlik anlamına geldiğini belirten ESOB Başkanı, “Bugünlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz şey kardeşliktir. Esnaf ve sanatkâra yapılan destekler yetersiz kaldı. Faizsiz krediler ve hatta bir miktar hibe desteği verilmeliydi. Esnaf hala zor durumdadır. Esnafın prim ödemleri devlet tarafından karşılanması yerinde olacaktır. İlgili makamlara durumu hem sözlü olarak hem de rapor halinde ilettik.” dedi.
Orhan Arslan ise Ahilik Teşkilatlarının gayesinin güzel ahlak sahibi bireyler yetiştirmek olduğunu söyleyerek, “Milli Görüş olarak 50 yıllık siyasi geçmişimizde her zaman ‘önce ahlak ve maneviyat’ dedik ve diyoruz. Esnafa verilen yardımların yetersiz olduğu konusunda hemfikiriz.
Kredilerin ödeme günü geldi ancak işler yeterince açılmadı, bu durumda esnafın kredileri ödemesi mümkün değil. Prim ödemelerinin devlet tarafından karşılanmasının yanında nakdi destek sağlanmalıdır.” diye konuştu. Ziyaret sonunda Arslan, Konak’a Davam kitabını hediye etti. >> Kocatepe Haber Merkezi