• Haberler
  • Genel
  • Esnaf: 'Ulaşımdan şikayetçiyiz' – Kocatepe Gazetesi

Esnaf: 'Ulaşımdan şikayetçiyiz' – Kocatepe Gazetesi

Pazarcı esnafı, ulaşım nedeniyle şikayetçi. Esnaf, sorunun çözülmesini istiyor Şarküteri ürünleri satan pazarcı esnafından Sedat Güngörer 'Pazarımız merkeze çok uzak' dedi. İşlerin kötülüğüne dikkat çeken Güngörer 'Zaten işlerimiz yaz kış aynı hep durum vasat, bir de insanlara uzak olunca bizim için bayağı bir sıkıntı doğuyor' diye konuştu.Güngörer 'Fiyatlarımızda herhangi bir artış veya azalış söz konusu [&hellip]

Esnaf: ‘Ulaşımdan şikayetçiyiz’

Pazarcı esnafı, ulaşım nedeniyle şikayetçi. Esnaf, sorunun çözülmesini istiyor

Şarküteri ürünleri satan pazarcı esnafından Sedat Güngörer “Pazarımız merkeze çok uzak” dedi. İşlerin kötülüğüne dikkat çeken Güngörer ‘Zaten işlerimiz yaz kış aynı hep durum vasat, bir de insanlara uzak olunca bizim için bayağı bir sıkıntı doğuyor” diye konuştu.
Güngörer “Fiyatlarımızda herhangi bir artış veya azalış söz konusu değil. İnsanların alım gücü olmadığı için Ramazan ayından önce son Pazar olmuş hiçbir önemi yok” ifadelerini kullandı.
Çarşamba günleri yaprak
bile kımıldamıyor
Zeytinci esnafından Ahmet Bayramoğlu kendi işleri hakkında dert yandı. Bayramoğlu, “Ramazan ayının öncesinde sıcaklarda zeytin satışları bir hayli durgundu. Ramazan bir ay sürecek, biz bir ay daha mağdur oluruz. Sonrasında ise Allah kerim” dedi.
Bayramoğlu şunları belirtti, “Fiyatlarımızda artış söz konusu değil. Piyasa değeri hep aynı. Zaten zeytin bol bu sene, onun için fiyatlarda ne artış ne de azalış söz konusu değil. Satış olmadığı için ödemelerde çok zorlanıyoruz. Pazar yeri yapı itibariyle çok iyi ama ulaşım yüzünden müşteri yok. Hele hele Çarşamba günleri tabiri caizse yaprak bile kımıldamıyor.”
Halkımızda hareketlenme yok
Sebzeci esnafı Asım Baş, Pazar yeri ve fiyatların hakkında şunları dile getirdi, “Pazar yeri mükemmel bir yere sahip. Ama ulaşımda çok sıkıntı var. Giriş çıkışlar ama her kesimden insan gelemiyor. Alışverişte hiçbir kıpırdama yok. Sadece fiyatlarda ufak oranda artış var. Ramazan ayı öncesinde halkımızda hareketlenme yok.”
Esnaf borçlarını ödeyemiyor
Çocuk Giyim malzemesi satan esnaf Hasan Gölcük pazar piyasası hakkında genel bilgi verdi. Hareketliliğin olmadığı yönünde dertlerini anlatan Gölcük,“Eski garaj yanında olsaydı pazar yeri şu an ki değerin çok çok üstünde olurdu. İğne atsan yere düşmezdi. Hiç bir iş yok, resmen oturuyoruz. Zaten esnafın durumu belli borçlarını ödeyemiyor. 2,5 TL ye sattığımız elbise bile satılmıyor” dedi.
Başkanımıza teklifimiz var
Bayan giyim elbisesi satışı yapan esnaf Yaşar Çetin yapmış olduğu açıklamada bir çok konuya değindi. Çetin, “Ramazan ayı öncesi pazarda bayağı bir durgunluk vardı. Bunun nedeni ise halka uzak ve ulaşım problem. Biz pazarcı olarak Sayın Belediye Başkanımıza bir teklifte bulunmak istiyoruz. Otobüsleri kaldırmak yerini çoğaltılmasını istiyoruz. Geciken köy garajının bir an önce gelmesini istiyoruz. Pazar içi servisinin yeniden uygulamaya konulmasını istiyoruz. 5 senedir aynı fiyatlarla satış yapıyoruz. Ramazan, bayram hiç etki etmiyor. Yeri geldiği zaman geriye bile çekiyoruz. Karayollarının oraya yapılacak pazar yeri projesinin akıbetini merak ediyoruz. Örneklendirirsek Harbiş’te yaşayan hamile bir bayan veya yaşlı halkımız nasıl gelsin. Çift araba gel, çift araba geri dön elinde yükle halkımız ne yapsın” yorumunu yaptı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme