Esnaf Kefalet'in hesapları ibra edildi

Afyonkarahisar Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi'nin Mali Kongresi gerçekleştirildi. Yasemin Düğün Salonu'nda düzenlenen Mali Kongre'de Kooperatif'in mali durumu ibra edildi Afyonkarahisar Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi'nin Mali Kongresi, Yasemin Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Mali Genel Kurul'a, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Konya Bölge Birliği Başkanı Mehmet Baybağan, Kooperatif Başkanı M. Emin Birliktir, Halk Bankası Müdürü [&hellip]

Esnaf Kefalet’in hesapları ibra edildi

Afyonkarahisar Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi’nin Mali Kongresi gerçekleştirildi. Yasemin Düğün Salonu’nda düzenlenen Mali Kongre’de Kooperatif’in mali durumu ibra edildi

Afyonkarahisar Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi’nin Mali Kongresi, Yasemin Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Mali Genel Kurul’a, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Konya Bölge Birliği Başkanı Mehmet Baybağan, Kooperatif Başkanı M. Emin Birliktir, Halk Bankası Müdürü Levent Kaya, Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün, Afyonkarahisar Giyim Eşyası İmalat ve Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Süleyman Akagündüz, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları, İhsaniye ESKKK Başkanı Mevlüt Küçük, Ağaç İşleri Odası Başkanı Suat Diler, Kasaplar Odası Başkanı İbrahim Yörük, Sebzeciler Odası Başkanı Ergün Aykın ile esnaf katıldı.
AFYON ESNAFI BORÇ ÖDEME DE HASSAS
Programın açılış konuşmasını yapan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Konya Bölge Birliği Başkanı Mehmet Baybağan, Afyonkarahisar’da esnaf ve sanatkârın borcunu ödeme noktasında oldukça başarılı olduğunu belirterek hem kooperatif yetkililerine hem de esnafa teşekkür etti. Türkiye’de 1.5 milyon esnafın bulunduğuna dikkat çeken Baybağan, “Türkiye’de ahilik geleneği oldukça eskidir. Esnaf birlikleri zor ama kutsal bir görev gerçekleştiriyor. Bizlerde esnafımızın maddi ve manevi destek oluyoruz” dedi.
AFYON, BİRİNCİ SINIF
Afyonkarahisar EKKK Başkanı M. Emin Birliktir, Afyonkarahisar olarak iyi bir konuma sahip olduklarını söyledi. Birliktir, “Yaklaşık 4-5 yıldır genel kurullarımızda hediye dağıtmıyoruz. Bunun sebebi şuydu. Halkbankası tarafından kooperatifler sınıflandırıldı. Afyonkarahisar, hep birinci sınıfta kaldı. Bunların kriterleri vardı. Esnaf ve sanatkârın ödeme ahlakının iyiliği, kooperatif personelinin çalışması sayesinde başarı geliyor. Bu kriterlerden biri de kasanın güçlü olması. 5-6 yıldır tasarruf yapıyoruz.
Kredi verilmeyen arkadaşlar lütfen kırılmasınlar. Bir kişi 150 bin lira kredi çektiğinde 6-7 ay sonra taksidi 18-19 bin lira oluyor” dedi.
FAİZSİZ KREDİ İMKANI
SAĞLANACAK
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nde takip oranının yüzde 1.2 olduğunu söyleyen Birliktir, bu oranın hem bölge hem de Türkiye ortalamasının bir hayli altında olduğuna dikkat çekti. Geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı esnaf toplantısı hakkında da bilgi veren Birliktir, “Kaybolmaya yüz tutan mesleklerin ayakta kalabilmesi için faizsiz kredi imkanı verileceği bildirildi. Dükkan açmayan 3 yıllık ustaların bundan faydalanabileceği ifade edildi. Ancak bize gelen yazıda 1 yıllık dükkan açan yeni ustalara verileceği bilgisi ulaştı. Ulusal gazetelerde yer alan yanlış bilgiler nedeniyle esnaf ve sanatkârlarımız yanlış bilgi sahibi oldu. Eğer bize gelirlerse her türlü bilgiyi verebiliriz” diye konuştu.
ESNAF SIKINTI İÇİNDE
Programda bir konuşma yapan Afyonkarahisar Giyim Eşyası İmalat ve Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük ise küçük esnafın oldukça sıkıntı içinde yaşadığını söyledi. Büyük AVM’lerle ilgili çıkarılan kanunun yetersiz olduğunu söyleyen Karnıbüyük, “Küçük esnaf sayısı şu an itibariyle 1.5 milyondur. Ancak ilerleyen dönemde bu sayıda daha da azalacaktır. Çıkarılan manunlar yetersiz gelmektedir. Büyük alış veriş merkezleri esnafın belini kırmıştır. Yetkililerimizin bu konuda esnafı koruyup kollayacak yeni kanunlar çıkarmasını istiyoruz. Başbakan Davutoğlu’nun bahsettiği faizsiz kredi ise Türkiye’de neredeyse ustası kalmamış mesleklerle alakalıdır. Bakkal, kasap, tuhafiye ve diğer küçük esnafının ciddi anlamda desteklenmesini istiyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından yapılan oylamalarda 2014 yılı mali raporları kabul edildi. Son olarak kürsüye çıkan Birliktir, yönetim kurulu ve denetim kuruluna gösterilen güven nedeniyle teşekkür etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme