• Haberler
  • Genel
  • Eskişehir’de Büyükerşen’in Karşısına Afyonlu Mu Çıkacak?

Eskişehir’de Büyükerşen’in Karşısına Afyonlu Mu Çıkacak?

Eskişehir’de yapılan son ankette en çok oyu Yılmaz Büyükerşen’den sonra Afyonkarahisarlı bir bürokrat aldı

Haber

Yerel seçimler yaklaştıkça Türkiye’nin her yanında anketler birbirini takip ediyor. Afyonkarahisar’ın komşu ile Eskişehir’de yapılan son bir anket, Afyonkarahisarlı başarılı bürokratın ismini gündeme taşıdı.

Aslen Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinden olan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Çorumlu’nun Eskişehir’de yapılan anketlerde ismi en çok oy alan isimlerden birisi oldu. Bu durum “Eskişehir’in 5 dönemdir değişmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in karşısına bu kez Emirdağlı bir aday mı çıkacak?” sorularını gündeme taşıdı.

Haber

1 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler öncesi, ORC Araştırma tarafından Eskişehir’de seçmenin görüşleri için bir anket yapıldı. 20-24 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılan Mart 2024 yerel seçimleri seçmen tercihleri araştırmasında, Eskişehirlilere 20 ismin adının ve fotoğrafının olduğu bir kart gösterilerek “Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz?” diye soruldu.

Eskişehirli seçmenlerin yüzde 34,5’i Yılmaz Büyükerşen’i seçerken, onu yüzde 19,6 ile Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Çorumlu takip etti. Bir önceki hükümette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yapan, AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez ise yüzde 15,1’lik oy oranı ile seçmenlerin üçüncü tercihi oldu. Dördüncü sırada ise Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt yüzde 8,2 oranında oy alırken, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise yüzde 4,2 oy oranı ile ankette 7. sırada yer aldı.

Haber

MAHMUT ÇORUMLU KİMDİR?

Mahmut Çorumlu, 1968 yılında Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde doğdu. 1986 yılında Polis Kolejinden, 1990 yılında Polis Akademisinden mezun oldu. 1990 yılında Ankara Emniyet Müdürlüğünde Komiser Yardımcısı olarak göreve başladı.

Mahmut Çorumlu hangi görevlerde bulundu?
Sırasıyla Kars, Sinop, Sivas, Kastamonu İl Emniyet Müdürlükleri; KOM Daire Başkanlığı ve Polis Teftiş Kurulu Başkanlığında görev yaptı. 2008-2010 ve 2012-2013 yılları arasında BM (Birleşmiş Milletler) barış gücü bünyesinde Fildişi Sahilinde görev yaptı. 2017 yılında “İstihbarat ve Karşı İstihbarat Hizmetlerinin Arasındaki İlişkiler” konulu çalışması ile tezli yüksek lisansını tamamlamıştır. 2016 yılı Ekim ayından 2019 Eylül ayına kadar görevini Kırıkkale Emniyet Müdürü olarak yerine getirdi. 2019 Eylül ayında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığına atanan Mahmut ÇORUMLU iyi derecede Fransızca bilmekte, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bakmadan Geçme