Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eskişehir’de Afyon yemekleri beğenildi

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından organize edilen ve yoğun ilgi gören Eskişehir 2. Gıda Fuarı’nda konuk şehir olan Afyonkarahisar yemekleri beğeni topladı

 

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş’nin Tarım ve Orman Bakanlığı, Eskişehir Valiliği ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin katkıları beraberinde, Eskişehir Ticaret Odası işbirliği ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, KOSGEB, Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), Eskişehir Lokantacılar Odası, Eskişehir Aşçılar Derneği (ESASDER) ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği (AFPAD) destekleri ile hazırlanan ESKİŞEHİR GIDA 2020, 2. Gıda ve İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistiği Fuarı, 23-26 Ocak 2020 tarihlerinde ETO – TÜYAP Fuar Merkezi’nde sektör temsilcilerini bir araya getirdi.
AFYON YEMEKLERİ BEĞENİLDİ
Tüyap Eskişehir tarafından 2020 yılının ilk fuarı olarak düzenlenen Eskişehir 2. Gıda Fuarı 26 Ocak Pazar günü tamamlandı. Yoğun ilgi gören Eskişehir 2. Gıda Fuarı’nı İç Anadolu Bölgesi başta olmak üzere ülke genelinden toplam 60 bin 372 kişi ziyaret etti. Anadolu’nun gurme lezzetlerini bir araya getiren Fuar, gıda sektörüne önemli katkılar sağladı. Eskişehir 2. Gıda Fuarı’nda Konuk Şehir olan “Afyonkarahisar” ilk gün TAFED ve Afyon Profesyonel Aşçılar Derneğini’nin (AFPAD) katkılarıyla yaptığı yemek sunumlarıyla halkın yoğun ilgisine sahne oldu. Eskişehir tarafından çok beğenilen Afyon yemekleri halk tarafından tam not aldı.
HALK ETKİNLİKLERE İLGİ GÖSTERDİ
Fuarın ikinci günü Eskişehir Aşçılar Derneği ve Eskişehir Lokantacılar Odası katkılarıyla gerçekleşen, protokol ve basın yarışmalarında ortaya çıkan renkli görüntüler eğlenceli anların yaşanmasına neden oldu. Üçüncü gün Eskişehir Lokantacılar Odası destekleriyle gerçekleşen Eskişehir ilçelerinin yemek yarışmalarında Alpu birinciliği kucaklarken, Seyitgazi ilçesi ikinci, Han ilçesi üçüncü oldu. Son gün Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri tarafından gerçekleştirilen etkinlikler halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı.
GALA GECESİNDE PLAKETLER VERİLDİ
Eskişehir 2. Gıda Fuarı’nda madalyalı aşçılar tarafından yapılan İç Anadolu’nun özel lezzetleri fuar alanında oluşturulan Gastronomi Mutfağı Özel Alanı’nda ilgililer ile buluşturuldu. Katılımcı ve ziyaretçiler İç Anadolu lezzetlerini tanıma olanağı buldu. 22 farklı bölgeden gelen aşçıların, Eskişehir Aşçılar Derneği’nin (ESASDER) ve Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) katkılarıyla düzenlenen Gala Gecesi’nde aşçılara plaket verildi.