• Haberler
  • Genel
  • 'Eskişehir Afyon'a bağlanamaz' – Kocatepe Gazetesi

'Eskişehir Afyon'a bağlanamaz' – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'da İstinaf Mahkemesi kurulacağı ve Eskişehir'in de Afyon'a bağlanacağıyla ilgili haberleri değerlendiren Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Harun Karacan, Afyonkarahisar'a kurulacak olan mahkemeye tepki göstererek Eskişehir'e istinaf mahkemesi olmaması halinde milletvekillerinin vebal altında kalacağını bildirdi Karacan, yaptığı yazılı açıklamada, mahkemelerin yükünü hafifletme amacıyla “bölge mahkemesi” niteliğinde istinaf mahkemelerinin kurulmasına karar verildiğini belirterek, bu karar doğrultusunda [&hellip]

“Eskişehir Afyon’a bağlanamaz”

Afyonkarahisar’da İstinaf Mahkemesi kurulacağı ve Eskişehir’in de Afyon’a bağlanacağıyla ilgili haberleri değerlendiren Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Harun Karacan, Afyonkarahisar’a kurulacak olan mahkemeye tepki göstererek Eskişehir’e istinaf mahkemesi olmaması halinde milletvekillerinin vebal altında kalacağını bildirdi

Karacan, yaptığı yazılı açıklamada, mahkemelerin yükünü hafifletme amacıyla “bölge mahkemesi” niteliğinde istinaf mahkemelerinin kurulmasına karar verildiğini belirterek, bu karar doğrultusunda ilk etapta 9 ayrı kente 9 istinaf mahkemesi oluşturulduğunu ve mahkemelere başkan atamaları yapıldığını hatırlattı. İstinaf mahkemelerinin 9 kentte daha kurulacağını ifade eden Karacan, şöyle devam etti:
“İstinaf mahkeme-lerinden birinin Afyonkarahi-sar’a kurulacağını, Eskişehir’in de bu kente bağlanacağı bilgisini aldık. Bu mahkemelerden biri mutlaka Eskişehir’de olmalı. Eskişehir’e kurulacak ve çevresindeki illeri de kapsayacak bir istinaf mahkemesinin kente büyük bir katma değer kazandıracağını söyledik. İstinaf mahkemesinin kentimize kurulması tarihsel hakkımızdır. Eskişehir, bu mahkemenin altyapısını karşılayabilecek konumdadır. Milletvekilleri başta olmak üzere, kamuoyunu göreve çağırdık. Ancak, ilk etapta kurulacak 9 istinaf mahkemesinin bulunacağı kentler arasında Eskişehir ne yazık ki, yer alamadı. Böylece Eskişehir büyük bir fırsatı kaçırmış oldu. İkinci bir fırsat daha var ama o da Afyonkarahisar’a kaçmak üzere. Bugün için fırsat tam anlamıyla kaçmış değil. Eskişehir’in önünde ikinci bir fırsat daha var. Ancak, aldığımız haberler, Eskişehir kamuoyunun ısrar etmemesi halinde bu ikinci fırsattan da yararlanamayacağı yönünde. Şöyle ki, daha önce kurulan 9 istinaf mahkemesinden sonra, yine 9 şehirde daha istinaf mahkemeleri oluşturuluyor. İkinci etapta kurulacak bu 9 istinaf mahkemesinin bulunacağı iller içinde Eskişehir’in adı yok. Daha da kötüsü, duyumlarımız istinaf mahkemelerinden birinin Afyonkarahisar’da kurulacağı ve Eskişehir’in de buraya bağlanacağı yönünde. Bu Eskişehir’in kabullenebileceği bir durum olmamalı.”
Karacan, ikinci etapta kurulacak istinaf mahkemelerinden birinin Eskişehir’e kurulması halinde, kuruluş aşaması için hiçbir hazırlığa ihtiyaç duyulmayacağını belirterek, eski Adliye binasının istinaf mahkemesi için mükemmel bir mekan niteliği taşıdığını bildirdi. Karacan, sözlerini şöyle tamamladı: “Büyük fırsattan da yararlanılamaması halinde, Eskişehir hem büyük bir katma değerden olacak hem de Eskişehirli görüşülecek davası için bağlı olacağı Afyonkarahisar’a taşınmak durumunda kalacaktır”

Bakmadan Geçme