Eski Rektör Solak'a yeni görev

Afyon Kocatepe Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak Biruni Üniversitesi Rektör Yardımcısı oldu   2011-2019 yılları arasında 2 dönem Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü yaptıktan sonra Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin kurucu rektörlüğü görevini de üstlenen Prof. Dr. Mustafa Solak AKÜ'deki görevini Prof. Dr. Mehmet Karakaş'a devretmişti. Rektörlük görevi sonrasında YÖK ve TÜBİTAK'taki görevlerine devam eden [&hellip]

Afyon Kocatepe Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak Biruni Üniversitesi Rektör Yardımcısı oldu

2011-2019 yılları arasında 2 dönem Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü yaptıktan sonra Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin kurucu rektörlüğü görevini de üstlenen Prof. Dr. Mustafa Solak AKÜ’deki görevini Prof. Dr. Mehmet Karakaş’a devretmişti. Rektörlük görevi sonrasında YÖK ve TÜBİTAK’taki görevlerine devam eden Prof. Dr. Mustafa Solak, Biruni Üniversitesi’nin Rektör Yardımcısı olarak göreve başladı.
Ünlü Türk Düşünürü Biruni’nin ismini yaşatmak amacıyla Dünya Eğitim Vakfı tarafından Tıp, Eczacılık, Astronomi, Matematik, Fizik, Coğrafya ve Tarih başta olmak üzere birçok alanda önemli eserler vererek dünya bilim tarihine “Evrensel Deha” olarak adını yazdıran Türk bilim insanı Ebu Reyhan El-Biruni’den ilham alarak Dünya Eğitim Vakfı tarafından kurulan Biruni Üniversitesi, tamamı sağlık alanıyla ilgili 6 Fakülte ve 1 Meslek Yüksekokulu ile 2014-2015 eğitim öğretim yılı itibariyle akademik faaliyetlerine başlamıştı. Biruni Üniversitesi İstanbul Topkapı’da hizmet veriyor.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme