Eski Mercedes eğitim için canlanıyor

İşadamı Hüseyin Özharputlu, kendisinin de dâhil olduğu 35 kişiden oluşan 'Yıldız Gönüllüler' ismini verdikleri eğitim gönüllüleriyle birlikte Mercedes W115 kasa 1971 model klasik bir aracı 'Bir Yıldız Doğuyor' temasıyla toparlayarak eğitime katkı için satışa sunacaklarını belirtti. Klasik aracın satışından elde edilecek meblağ Afyon Eğitim Vakfı'na bağışlanacak.Burcu Aydın: Eğitime katkı için organize ettiği 'Bir Yıldız Doğuyor' [&hellip]

İşadamı Hüseyin Özharputlu, kendisinin de dâhil olduğu 35 kişiden oluşan “Yıldız Gönüllüler” ismini verdikleri eğitim gönüllüleriyle birlikte Mercedes W115 kasa 1971 model klasik bir aracı “Bir Yıldız Doğuyor” temasıyla toparlayarak eğitime katkı için satışa sunacaklarını belirtti. Klasik aracın satışından elde edilecek meblağ Afyon Eğitim Vakfı’na bağışlanacak.
Burcu Aydın: Eğitime katkı için organize ettiği “Bir Yıldız Doğuyor” çalışmasında sizle birlikte toplam 35 kişi var. Çalışmada kimler var?
Hüseyin Özharputlu: Yıldız Gönüllüler arasında; İşadamları Adnan Demirel, Ahmet Gürlek, Ahmet Kolaylı, Ali Ayar, Ali Rıza Gürakar, Fatih Okyar, Güray Yumlu, Hasan Çavdar, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, İbrahim Aksu, İbrahim Alimoğlu, İsmail Alpata, Kadir Sayın, Kaşif Kahraman, Murat Bilgici, Necmettin Ayyıldız, ben Osman Özharputlu, Önder Artuk, Şaban Ceylan, Ümit Çelikten, Av. Gönül Ar Güngör, Av. Ünal Demirkan, Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün, Gazeteci Mehmet Emin Güzbey, Valilik Hukuk İşleri Müdürü Mehmet Özşahin, Eczacı Nuri Altıntaş, İİBF Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Civelek, SMMM Semai Kaya var.
Burcu Aydın: Çalışmanın detaylarını biraz anlatır mısınız?
Hüseyin Özharputlu: “Bir Yıldız Doğuyor” çalışmasına iş anlamında durağan geçen Ramazan ayını verimli değerlendirebilmek ve eğitime bir faydamız olsun mantığıyla bir klasik araç toplayıp en yüksek bedeli ödeyecek olan gönüllüye satarak eğitime katkı sunmak istedik. Mercedes W115 kasa 1971 model klasik bir aracı tedarik ederek gerekli çalışmalara başladık. Bu aracı aslına uygun şekilde restore ettikten sonra açık artırma ile satıp elde ettiğimiz geliri Afyon Eğitim Vakfına (AEV) bağışlamayı düşündük.
Burcu Aydın: Eğitime katkı amacıyla klasik bir aracı yeniden dizayn ediyorsunuz. Bu fikir nasıl oluştu?
Hüseyin Özharputlu: İş ve siyaset anlamında ülkemizin tamamına yakınını karış karış gezdim diyebilirim. Eğitim noktasında maalesef öğrencilerin eşit olmadıklarını gözlemledim. Gezdiğim yerlerde geleceğin en becerikli hakimlerini, askerlerini, doktorlarını çocuklarımızın pırıl pırıl gözlerinde gördüm. Bu düşünce ile harekete geçerek benim de dahil olduğum toplam 35 kişilik eğitim gönüllüsü ekibimizle birlikte Ramazan ayı başlangıcından bu tarafa çalışıyoruz. Bizlere en makul yaklaşımda bulunan Lider Oto Servis’ten Cafer İzgü’ye de bu vesile ile teşekkür etmek isterim. İnşallah çalışma tamamlandığında geleceğin yıldızlarının doğmasına katkı sağlayacağız. >> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı

Bakmadan Geçme