Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eski hükümlü İŞKUR desteğiyle kendi işini kurdu

Eski hükümlü İŞKUR desteğiyle kendi işini kurdu

İŞKUR İl Müdürlüğünce hibe desteği verilen eski hükümlü girişimcilik kursunun ardından İŞKUR’un “Kendi İşini Kurma Projesi”ne başvurarak aldığı 27 koyunla kendi işini kurdu

 

İŞKUR İl Müdürlüğünce hibe desteği verilen eski hükümlü Selami Göktaş’a hediye çeki Vali Mustafa Tutulmaz ile Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk tarafından teslim edildi.
Selami Göktaş’a İŞKUR İl Müdürlüğünce eski hükümlülerin işlerini kurmalarına yönelik hibe desteğinden faydalandırılarak, 38,376 TL ile 27 adet pirlak cinsi koyun hibe edildi. Verilen hibe desteğine ilişkin hediye çeki Vali Mustafa Tutulmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk ve İŞKUR İl Müdürlüğü yetkilisinin katıldığı programla Selami Göktaş’a teslim edildi.
“HÜKÜMLÜLERİMİZ BU İMKANDAN FAYDALANMALI”
Hediye çekini teslim eden ve bu tür imkânlardan hükümlülerin faydalanması gerektiğini söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz, “Buradaki vatandaşımız daha önce belli bir süre cezaevinde kalarak eski hükümlü statüsüne geçmiştir. Devletimiz ise onu işsiz bırakmamak adına gerekli destekte bulunmaktadır. Vatandaşımızı hayvancılık yapması, küçükbaş hayvancılık alanında geçimini temin etmesi adına 38 bin 376 TL tutarı devlet imkânlarımızdan temin ederek 27 küçükbaş hayvan almasına imkân tanımış ve kendisini bir anlamda iş sahibi yapmıştır. Selami Göktaş, 27 koyunu ile birlikte aynı zamanda bunların kuzularıyla, sütleriyle, yünüyle ve diğer imkânlarıyla geçimini rahat bir şekilde sağlama imkânı bulacak. Bütün eski hükümlülere, iş yapmak isteyen kişilerin İŞKUR’la bağlantıya geçmelerini de öneriyoruz. Bilhassa eski hükümlülerle ilgili olarak iş bulmada bazen toplumsal sıkıntılar yaşanabiliyorlar, kendi işlerini kurabilmeleri adına güzel bir imkân, bu imkândan faydalanmalarını tavsiye ediyorum.” dedi.
Vali Tutulmaz daha sonra koyunların bulunduğu ahırda incelemelerde bulunarak, Selami Göktaş’tan koyun yetiştiriciliği ve hibe desteği ile neler yaptığı konusunda bilgiler aldı.