Eski Hükümet Konağı ilgi odağı

Eski Hükümet Konağı maketi Afyonkarahisar Belediyesi'nin girişinde sergileniyor Sağlık Teknisyeni Orhan Durak'ın yaptığı Eski Hükümet Konağının maketi büyük beğeni topluyor. Maketi gören hemşehrilerimiz hatıralarının canlandığını belirterek kimi zaman yanında bulunan dostlarıyla anılarını paylaşıyorlar. Maketin yanı sıra Hükümet Konağının değişik açılardan çekilmiş tarihi resimleri de sergiye ayrı bir renk katıyor.50 yaş üzerinde ki hemşehrilerimizin gayet iyi [&hellip]

Eski Hükümet Konağı ilgi odağı

Eski Hükümet Konağı maketi Afyonkarahisar Belediyesi’nin girişinde sergileniyor

Sağlık Teknisyeni Orhan Durak’ın yaptığı Eski Hükümet Konağının maketi büyük beğeni topluyor. Maketi gören hemşehrilerimiz hatıralarının canlandığını belirterek kimi zaman yanında bulunan dostlarıyla anılarını paylaşıyorlar. Maketin yanı sıra Hükümet Konağının değişik açılardan çekilmiş tarihi resimleri de sergiye ayrı bir renk katıyor.50 yaş üzerinde ki hemşehrilerimizin gayet iyi hatırlayacakları Afyonkarahisar eski Hükümet Konağı’nı 1901 yılında hizmete girmiş olup müteahhidi Kabaağaçlızade Sabit Efendi’dir. Hükümet Konağı o dönem yapılmış devlet binalarının en büyük ve görkemli olanıdır. Hükümet Konağının yapımını takip eden yıllarda çevresine Belediye Dairesi (Zafer Müzesi), Cezaevi, Afyon Lisesi gibi yeni binalar yapılmıştır. Hükümet konağı binası merdivenli giriş kısmındaki 4 adet sütun ve bu sütunların taşıdığı çıkıntılı kısımlarıyla son dönem Osmanlı Mimarisinin güzel bir örneğidir. Bina zemin ve üzerinde 2 kattan oluşmakta ayrıca sütunların taşıdığı kısımda en üstte bir çatı katı bulunmaktadır. Osmanlı Devleti zamanında mutasarrıfların kullandığı binada Cumhuriyet döneminde Valiler görev yapmıştır. Uzun yıllar boyunca bayram törenlerinde nutukların atıldığı sütunlu balkonu ve sütunların taşıdığı çatı katı 1934 yılında yapılan tadilat çalışmaları sırasında kaldırılmıştır. 1972 yılında yeni Hükümet Konağı yaptırılması amacıyla yıkılan bina görkemli yapısıyla hemşehrilerimizin hafızalarında yer etmiştir.
Öte yandan elinde Afyonkarahisar’a ait tarihi resimleri bulunan hemşehrilerimizin hemen kopya edilip geri verilmek kaydıyla Belediye Basın Yayın Birimine getirmeleri de istendi.

Bakmadan Geçme