Eski Göğüs Hastanesi için yeni proje hazır

İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, Eski Göğüs Hastanesi’nin kendilerine tahsis edilmesi hâlinde önemli bir projeye imza atacaklarını söyledi İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr. Lütfi Akgün ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreter Vekili Op.Dr. Kadir Serkan Türel’in katıldıkları koordinasyon ve istişare toplantısında gündemin ilk maddesinde “hasta ve sağlık çalışanı” ziyareti yer [&hellip]

Eski Göğüs Hastanesi için yeni proje hazır

İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, Eski Göğüs Hastanesi’nin kendilerine tahsis edilmesi hâlinde önemli bir projeye imza atacaklarını söyledi

İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr. Lütfi Akgün ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreter Vekili Op.Dr. Kadir Serkan Türel’in katıldıkları koordinasyon ve istişare toplantısında gündemin ilk maddesinde “hasta ve sağlık çalışanı” ziyareti yer aldı.
Sağlık Bakanı Prof.Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun talimatı üzerine sağlık yöneticileri, sağlık hizmeti almış vatandaşlar ile sağlık çalışanlarını evlerinde ziyaret edecekler. Şubat ayından itibaren başlayıp her ay sürecek uygulamada, hastaların memnuniyet ve dilekleri ilimiz sağlık yöneticilerince birebir dinlenmiş olacak; aynı şekilde sağlık çalışanları da isteklerini, idarecilere aracısız iletme imkanı bulacaklar.
İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Lütfi Akgün’ün açıklamasın göre mevcut olan eski Göğüs Hastanesi’nin Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne tahsisi durumunda 5 sağlık tesisi ilimize kazandırılmış, etkili ve ulaşılabilir bir sağlık hizmeti sunulmuş olacak. Eski Göğüs Hastanesi binasının tahsisi durumunda özellikle “Sağlıklı Yaşam Obezite Tedavi Kliniği (10 yataklı), Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları için bir merkez, Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılarının tedavisi için bir merkez, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi’nin” hizmet vermesi düşünülüyor.
Toplantının diğer gündem maddesi ise Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde görev yapan personelin bu üç kurum arasındaki geçici görevlendirmeleri oldu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme