Eski Emniyet Müdürü Bilkay’a 11 yıl hapis

İzmir’de “askeri casusluk” soruşturmasında FETÖ üyelerinin sahte delil üreterek kumpas kurduğu iddiasıyla açılan ve 3 yıldır devam eden 90 sanıklı davada kararlar çıkmaya başladı.BİLKAY’A 11 YIL HAPİSİzmir’deki “Askeri Casuslukta Kumpas” davasında sanıklardan eski İzmir ve Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Ali Bilkay, FETÖ üyeliğinden 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ali Bilkay 19.12.2008'den 21.1.2010 tarihine kadar Afyon Emniyet [&hellip]

İzmir’de “askeri casusluk” soruşturmasında FETÖ üyelerinin sahte delil üreterek kumpas kurduğu iddiasıyla açılan ve 3 yıldır devam eden 90 sanıklı davada kararlar çıkmaya başladı.
BİLKAY’A 11 YIL HAPİS
İzmir’deki “Askeri Casuslukta Kumpas” davasında sanıklardan eski İzmir ve Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Ali Bilkay, FETÖ üyeliğinden 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ali Bilkay 19.12.2008’den 21.1.2010 tarihine kadar Afyon Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunmuştu. Bilkay Afyon’dan Sakarya’ya, oradan da İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne tayin olmuştu. Bilkay’dan sonra Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü yapan İsmail Türkmenli ve Mustafa Uçkan da FETÖ kapsamında yargılanmış, ceza almış ve Emniyet Teşkilatı’ndan atılmışlardı. Bu üç eski müdürün Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki şeref köşesinden fotoğrafları kaldırılmış, yerine “vatan haini” yazılmıştı.
HASAN ALİ OKAN’A 18 YIL 6 AY HAPİS…
İzmir’deki “Askeri Casuslukta Kumpas” davasında sanıklardan eski Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, FETÖ üyeliği ve resmi evrakta sahtecilik suçlarından toplam 18 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.
TANER AYDIN’A 50 YIL HAPİS
“Askeri Casuslukta Kumpas” davasında dönemin İzmir İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın, 50 yıl 10 ay 26 gün hapisle cezalandırıldı.

Bakmadan Geçme